Bram de Blouw heeft grote passie voor het huwelijk. Samen met zijn vrouw Helma geeft hij onderwijs en counceling over de Bijbelse uitgangspunten voor huwelijk en gezin. Hij vertelde in Bij Jorieke over zijn visie op het christelijk huwelijk en waar het vaak mis gaat. Na een aantal boeken over echtscheiding te hebben geschreven, schreef Bram de Blouw nu een boek over zijn geloof in het christelijk huwelijk.

Het boek heet ‘Drievoudig snoer of zijden draadje’ en bracht hij uit op de dag dat hij en zijn vrouw Helma 40 jaar getrouwd waren.

Gericht op jezelf

Is er nog plek voor het christelijk huwelijk in Nederland? Bram de Blouw: “Het christelijk huwelijk wordt langzaam gemarginaliseerd in onze maatschappij. Meer en meer is de individualisering en het gericht zijn op jezelf richtinggevend. Maar hoe vertelt de Bijbel nou wat liefde is, delen is en respect voor elkaar? Laten we daarnaar kijken in plaats van luisteren naar wat anderen erover zeggen.”

Bijbelse waarden

“Onder het christelijk huwelijk versta ik een verbintenis tussen 1 man en 1 vrouw tot de dood ze scheidt op basis van de bijbelse waarden en normen. Het doel daarvan is God op de eerste plaats zetten. Wat wil God met jullie als echtpaar? De basis van het samenleven is om deze wereld te laten zien dat God groot en machtig is. We kunnen laten zien dat we elkaar liefhebben, omdat God ons eerst heeft liefgehad.”

Het boek ‘Drievoudig snoer of zijden draadje’ kun je bestellen op Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio. Het gesprek met Bram de Blouw kun je hier terugluisteren.

Beeld: Bram de Blouw