De New Wine Zomerconferentie komt eraan! Deze wordt van 20 tot en met 26 juli gehouden in de groene omgeving van Liempde. Het thema is dit jaar: Kingdom People. De grote publiekstrekkers zijn sprekers Miriam Swaffield (leider van de studentenbeweging Fusion in Engeland) en Graham Tomlin, de bisschop van Kensington (Londen) en huistheoloog van de bekende Alpha-cursussen.

Ga je niet op vakantie? Omdat bijvoorbeeld je portemonnee het niet toelaat of omdat er een verbouwing op de planning staat? Speciaal voor de thuisblijvers deelt presentator Marien deze week dagkaarten uit voor de conferentie. Dat gebeurt dagelijks rond 16.30 uur.

Kingdom People

De conferentie is een feestje, zegt eventmanager Klaas Koelewijn. “Er is veel vertier en daarnaast toerusting. Het is de bedoeling om mensen toe te rusten in Gods koninkrijk.”

De conferentie richt zich tot de bezoeker persoonlijk. “Wie ben je nu eigenlijk? Wat mag je doen in Gods koninkrijk? En wat betekent het nou om erfgenaam van God te zijn?”

Vorig jaar ging het over de rol van de kerk, vertelt hij. “In vervolg daarop focussen we ons dit jaar op mensen van Gods Koninkrijk, zodat zij zicht krijgen op wie ze zijn en wat ze mogen doen in de kracht van de Heilige Geest in hun eigen omgeving.” Daarmee doelt hij op de plaatselijke kerk en je eigen werkplek.

Avondviering

Elke avond is er een avondviering over dit thema. “Zaterdagavond beginnen we met Jurjen ten Brinke. Hij zet het thema in de breedte neer. Zondag laat Jeannette Westerkamp ons in een gebroken spiegel kijken”, zegt hij. “Wie ben je eigenlijk? Ondanks je situatie. Want het leven is niet altijd een feestje.”

De volgende dag spreekt Becky Hacourt over innerlijke genezing, waarna Alia Aboud dinsdag spreekt over de profetische rol van de kerk. Woensdag spreekt Jan Wolsheimer over de roeping in je eigen context. Donderdag sluit Martijn Rutgers het af met je roeping vanuit de plaatselijke kerk. 

Podia

Buiten het hoofdpodium gebeurt ook veel. Zo zijn er podia voor kinderen, tieners en jongvolwassenen. “Op ieder podia aanbidden we God met worship, wordt onderwijs gegeven, en bidden we voor en met elkaar.”

Beluister hieronder het gesprek met Klaas Koelewijn:

Beeld: Passie voor tekst en foto