Begin 2019 kwam het tijdens een gezamenlijke kop koffie weer eens ter sprake: ‘we zijn elkaar de afgelopen twee decennia tijdens zóveel gelegenheden tegengekomen, we heb zó vaak samen gespeeld, maar nog nooit met z’n vieren een album gemaakt. Het moet er nu écht maar een keer van komen.’

De koffie werd nog een keer ingeschonken en vervolgens werden er door Arjan & Edith Post, Johan Bredewout en Harm Hoeve ook écht concrete plannen gemaakt. Het eerste resultaat was een album met geestelijke liederen: ‘Er Is Een God Die Hoort‘. Een jaar later – volop in coronatijd – stapte men in de zomer van 2020 de kerk in voor de opname van ‘Kerst‘.

Klassiek

En ook dit jaar werd de zomer goed gebruikt. In de Grote Kerk van Elburg werd ditmaal een regiment klassieke melodieën vastgelegd. Met name Bredewout is druk aan het arrangeren geweest met werken van Beethoven, Dvorak, Händel, Grieg, Saint-Saens, Verdi en Brahms. Het resultaat is vijftien tracks, in totaal bijna een uur muziek en een mooie mix van plezierig klinkende melodieën. Hier en daar is er ultieme herkenning, terwijl er ook iets minder voor de hand liggende stukken op staan.

‘Klassieke Pareltjes’ biedt opnieuw een uur muziek die nog maar eens onderstreept dat leuke gesprekken bij een kop koffie héle mooie dingen kunnen opleveren, vooral als je van de combinatie piano, orgel en twee trompetten houdt.

Klassieke Pareltjes vanArjan & Edith Post, Harm Hoeve, Johan Bredewout, 2021, Excellent Recordings.

Bron foto: Facebook