Als je Jan Peter Teeuw érgens gelukkig mee maakt, dan is het met de mogelijkheid om arrangementen te maken. Al vrij vlot nadat hij het toetsenspel op piano en orgel een beetje in de vingers had gekregen, begon hij met het schrijven van arrangementen.

Via zijn website zijn veel van die arrangementen gebundeld te bestellen en van daaruit zijn ook de ‘Instrumentale Koraalbewerkingen’-CD’s bedacht. Enerzijds om andere muzikanten de gelegenheid te geven om de muziek thuis ‘mee te spelen’, anderzijds om álle anderen gewoon een héle mooi luisteralbum aan te bieden.

In deze serie gaat het om de combinatie orgel en fluit. Het allereerste deel bevat enkel Psalmen en heet simpelweg ‘Instrumentale Psalmbewerkingen’. Dat album maakte Jan Peter met fluitiste Aleida Stouten op in 2013.

Op de albums met Kees Alers hebben ook andere geestelijke liederen een rol gekregen. Ze kregen de titel ‘Glory’ mee (Op de afbeelding zie je deel I uit 2015, deel II verscheen in 2018). Deze week draaien we de liederen afgewisseld onder de noemer ‘WENS CD van de WEEK’, in het vertrouwen dat véél van de melodieën voor een feest van herkenning zullen zorgen.

Komend weekend is Jan Peter in ‘t Heerlijk Loflied te gast om over de Glory-CD’s te vertellen.

Beeld: Facebookpagina’s Kees Alers en Jan Peter Teeuw