In deze Vriendenweek op Groot Nieuws Radio kunnen luisteraars die zich als nieuwe vriend/donateur opgeven, kiezen voor ‘Uw Naam Zij Alle Eer’ als welkomstgeschenk, dus dat album staat deze week even éxtra in de schijnwerpers.

De CD verscheen begin 2020 en werd tijdens een speciaal jubileum-concert met mannenkoor Jeduthun in Amersfoort gepresenteerd. Het 75-jarig bestaan van de Hervormd Gemengde Zangvereniging Vox Jubilans zou met een dankdienst, een jubileumconcert, een concertreis, bijzondere paas- en kerstconcerten en jubileum-samenwerkingen met Jeduthun Amersfoort, Salvatori Nunspeet en DEV Kampen gevierd worden, maar covid gooide roet in het eten.

Nieuw repertoire

Het jubileum-album ‘Uw Naam Zij Alle Eer’ werd gelukkig wél realiteit en we hebben er de afgelopen twee jaren al veel van genoten. In tegenstelling tot het 50-jarig jubileum-album, toen een muzikale bloemlezing van de eerste 50 jaar op CD gezet werd, is op dit schijfje gekozen voor een opname waarin het nieuwste repertoire centraal staat.

Vox Jubilans kiest daarin opnieuw niet voor de eenvoudige weg. Zo komt er muziek voorbij van Wolfgang Amadeus Mozart (Allächtiger Herr, Gott Des Lebens’), Ludwig Von Beethoven (Hallelujah uit het oratorium ‘Christus Am Ölberge’), Johann Sebastian Bach (Preis Und Lob Sei Unser Gott Gesungen), Arthur William Marchant (The Lord Liveth), Joseph Martin (Terug Naar Sion) en John Henry Maunder (Rots der Eeuwen, niet te verwarren met de gangbare versie van Meindert Bakker en Jaap Kramer).

Er zijn nieuwe arrangementen voor Psalm 16 en 63 van dirigent André van Vliet, alsook een op Psalm 121 gebaseerd Bedevaartslied van Peter Witteveen. Tekstschrijfster Henriëtte Maaijen schreef op de muziek van ‘In His Love’ bovendien een nieuwe tekst: ‘De Kroon Die Hij Dragen Zal’.

De CD is in oktober 2019 opgenomen in de Martinikerk van Bolsward en begeleidende muzikanten zijn Marcel van de Ketterij (orgel), Johan Bredewout (vleugel) en Arjan & Edith Post (trompet).

Zoals gezegd: nieuwe vrienden/donateurs kunnen deze week voor dit album kiezen als welkomstgeschenk. Dat kan via www.grootnieuwsradio.nl/vriend.

Of bestel Uw Naam Zij Alle Eer van Vox Jubilans (2020, STH Records)  via Gospel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio.