Winkel

'God, mijn Vader' van Arian de Wit
Arian de Wit hoorde pas op 42-jarige leeftijd dat hij destijds werd verwekt met het zaad van een anonieme donor. In 'God, mijn Vader' vertelt hij zijn persoonlijke verhaal. Een ontroerend boek over donorconceptie, een zoektocht naar de eigen identiteit en het Vaderschap van God.

'Villavie' van Eline Hoogenboom
Wie ben ik als alles om me heen omvalt? Het is een belangrijke vraag die centraal staat in het boek 'Villavie'. Veel vrouwen hebben moeite met die vraag en lopen vast. Eline beschrijft het idee van je leven als een huis: je hebt niet altijd invloed op waar dat huis staat. Met andere woorden: het leven is niet maakbaar, ook al doet de huidige maatschappij je anders geloven. Maar je hebt wel invloed op hoe je je huis inricht. Eline Hoogenboom deelt haar belangrijkste lessen over het leven, gebaseerd op de kennis en filosofie van denkers als Dirk de Wachter, Brene Brown en Henri Nouwen.

'Adieu kerk! Adieu God?' van Corstian van Westen
Wat betekent het als mensen hun kerk of gemeente verlaten? Wat moeten de achterblijvers ermee? Wat zegt het ons? Over deze en andere vragen gaat dit boek. Vanuit een sterke verbondenheid met kerkverlaters en uit eigen ervaring heeft Corstian van Westen tien verhalen verzameld van mensen die ieder hun eigen reden hadden om de kerk gedag te zeggen. Aan de hand van deze verhalen vraagt Corstian zich af wat wij van hen kunnen én moeten leren en geeft hij suggesties hoe wij het gesprek met kerkverlaters weer op gang kunnen brengen.

'De kerk heeft de toekomst' van Eric Bouter
Al tweeduizend jaar kleurt de Kerk de wereldgeschiedenis. Wereldwijd hebben vele mensen met jou het Leven in de Kerk gevonden. Maar wat is de Kerk? Is het een plek waar je naartoe gaat? Is zij een vereniging van mensen met eenzelfde geloofsovertuiging? Of is de Kerk meer dan dat, en misschien wel een werk van God? En, heeft de Kerk eigenlijk nog toekomst, nu steeds vaker de kerkdeuren in onze woonomgeving gesloten blijven? Iedereen die zich betrokken weet bij de Kerk als Lichaam van Christus geeft dit boek van dr. Eric Bouter genoeg stof tot nadenken. Hier en daar zal het misschien schuren. Maar wrijving brengt glans.

'Ik zal altijd van je houden' van Geja van Reenen
Wat maak je door wanneer je kind vertelt dat hij homoseksueel is? Geja van Reenen beschrijft het proces dat zij als moeder heeft ervaren. De liefde voor haar kind, de moeite en pijn rond veroordelingen en afwijzing, vooral in de kerk. Met dit boek wil zij ouders ondersteunen die hetzelfde meemaken. Daarnaast wil ze ook inzicht geven aan omstanders en kerkelijk werkers. Wat gebeurt er in een gezin als een kind uit de kast komt? Wat hebben de gezinsleden voor ondersteuning nodig? Het is een doorleefd verhaal, afgewisseld met gedichten en eenvoudige schilderijen van haar hand.

'Je kunt het!' van Jan Willem van der Straten
In 'Je kunt het!' deelt Dominee Baardmans zijn tien lessen voor een zinvol leven. Jan Willem van der Straten staat bekend om zijn positieve geluid. Hij spreekt jong en oud aan met heldere, gewone taal en een optimistische kijk op het leven. Hij deelt persoonlijke ervaringen en slaat bruggen tussen gelovig en niet-gelovig. In een tijd waarin echte verbinding tussen mensen schaars is en depressie in overvloed stelt hij een manier van leven voor die gebaseerd is op beproefde zaken: geloof, hoop en liefde.

'De wereld liefhebben' van Roel Kuiper
Ecologische vragen raken aan onze politieke, maatschappelijke en morele voorstellingen. In dit boek stelt oud-senator Roel Kuiper (ChristenUnie) de vraag: wat gebeurt er als het christelijke geloof opnieuw leidraad wordt voor het doordenken van hedendaagse maatschappelijke en politieke problemen?

'Markus' van Willem de Vink
Yoan, een jongen van vijftien, is gewend om zijn eigen zin te doen. Het liefst haalt hij halsbrekende toeren uit op de daken van Jeruzalem. Maar zijn vader sleept hem mee in het verzet tegen de Romeinen. Hij reist heel Israël door en komt voor steeds grotere uitdagingen te staan. Na een spannende reis en een onmogelijke liefde keert hij terug naar Jeruzalem. Hij belandt in een heftige crisis als hij ooggetuige wordt van de arrestatie van Jezus en naakt wegvlucht. Niemand kan hem helpen. Hij zal zelf moeten ontdekken hoe hij kan veranderen in de jongen die hij echt is, in Markus. Een verhaal over boosheid overwinnen, volwassen worden en ontdekken wat liefde is.

'Signaleren kun je leren' van Erik Smit en Wietske Noordzij
Blowen, alcohol, gamen, roken, lachgas, pillen, sexting en porno. Natuurlijk hoop je als ouder dat jouw tiener zulke dingen niet doet. Maar is dat werkelijk zo? Dit boekje helpt ouders om het gesprek hierover met hun tiener aan te gaan, vanuit een goede basis en feitelijke informatie. Het boek staat vol met herkenbare voorbeelden, bruikbare informatie en praktische tips voor elke opvoeder met tieners in huis. Erik en Wietske laten zien hoe de Bijbel de weg wijst in de actualiteiten van vandaag de dag.

'Al mijn schuld is weggedaan' van Walter Hobelman
Walter Hobelman stond met zijn gezin drie jaar onder beschermingsbewind omdat de schulden het gezin boven het hoofd dreigden te groeien. In deze drie jaar lukte het om alle schulden terug te betalen en een gezonde buffer op te bouwen. In dit boek lees je zijn eerlijke verhaal en geeft hij je tips en adviezen over alles waar je rond schuld en armoede mee te maken krijgt.

It's a date
In het spel It’s a Date strijden jullie om je ideale date. Want waar de ene persoon warm loopt voor een diner voor twee wordt de ander vrolijk van een zinderend slaapkameravontuur. Alle liefdestalen komen aan bod in dit spannende en strategische spel. Tijdens het spel stel je elkaar vragen en ontdek jij hoe je komende week elkaar de liefde kan uiten. Door het spelen van dit spel leer je elkaar beter kennen en ontdek je van elkaar hoe je jouw liefde kan uiten op een manier die aankomt.

'Live in love' van Wilkin van de Kamp
Jezus ontvangt zondaars en eet met hen voordat zij zich bekeerd hebben. De religieuze leiders zijn woedend en veroordelen Hem hierom. Hij vertelt henhet verhaal van de jongste en de oudste zoon die samen thuis mogen komen bij de Vader. Als je bent thuisgekomen bij de Vader, kun je ook thuiskomen bij jezelf: je mag leren van jezelf te houden, zoals God van jou houdt. Jezus noemt dit 'wonen in zijn liefde'. Laat je door Wilkin meenemen in zijn worsteling om de open armen theologie van Jezus werkelijkheid te zien worden in ons leven en in de Kerk van Jezus.