Winkel

Verborgen schatten in de gelijkenissen - Cock Grandia
Verborgen schatten in de gelijkenissen verschijnt officieel op 17 september (en is vanaf dan leverbaar en nu al bestelbaar). De Bijbel is een Joods boek. Dat lijkt een open deur, maar voor 21e-eeuwse, westerse christenen is het heel gemakkelijk dat weleens uit het oog te verliezen. Natuurlijk is het de bedoeling dat we Gods Woord lezen en leren toepassen binnen de context van ons eigen leven, maar als we uit het oog verliezen dat dat Woord geschreven is door Joodse auteurs binnen een Joodse context, bestaat de kans dat we belangrijke inzichten mislopen.

Liever licht - Marinus van den Berg en Maartje Punt
Ieder mens kent angst. Angst beschermt en helpt overleven. Maar wat als je angst een vlucht neemt? In het boek Liever licht word je gegrepen door treffende teksten en illustraties van een bijzonder auteursduo. Maartje Punt (1989) is ervaringsdeskundige op het gebied van angststoornissen en de behandeling daarvan. Marinus van den Berg (1947) is geestelijk verzorger en schrijver. Zij hebben de handen ineen geslagen en laten met deze bundel zien dat angst generatieoverstijgend en universeel is, maar ook dat angst niet het laatste woord heeft. In meer dan vijftig gedichten en illustraties vangen de auteurs de angst en gaan ze hem zelfs voorbij.Maartje Punt is art director en werkt met beeld en tekst. Ze is ervaringsdeskundige en co-auteur van een wetenschappelijk boek over dwangstoornissen.Marinus van den Berg werkte als pastor en geestelijk verzorger. Hij is actief als spreker en publicist over thema's als zorg, afscheid, rouw en verlies.

Geloven in een kleine gemeenschap - Leo Fijen
Het wonder van Maartensdijk, hoe een kleine gemeenschap leeft met God. Tv-journalist en uitgever Leo Fijen maakte een kwart eeuw geleden furore met zijn eerste boek onder die titel. Een vitale kerk in een tijd van krimp en secularisatie, het kan, zo toonde dit boek aan. Maar hoe is het 25 jaar later? Niet meer iedere week een priester, de helft van het aantal leden, steeds meer zelf de kerk gestalte moeten geven met leken. Lukt het dan nog steeds vitaal te zijn? Leo Fijen laat opnieuw een ander en verrassend geluid horen. De toekomst is aan plekken van nabijheid en kleinschaligheid. De Sint Maartenskerk is zo’n plaats, met een kerkgang van 25% of meer en een centrale rol in het dorpsleven buiten het gebouw. Lees 25 verhalen over een kwart eeuw kerk, een kleine geschiedenis die niet kleintjes is. Een verhaal over kansen in deze tijd. Niet als een succesmodel dat je zo kunt navolgen, maar wel als een inspiratie voor velen die nog steeds dromen over hun kerk ter plekke. Leo Fijen is historicus en journalist en was als hoofdredacteur verbonden aan de KRO-NCRV. Voor deze omroep verzorgt hij nog steeds het Tv-programma Het geloofsgesprek. Tevens was hij hoofd van de omroep RKK. Momenteel is hij hoofdredacteur van magazine Klooster.

Nieuw gebied ontdekken - Wilma Oosterhuis
In ‘Nieuw gebied ontdekken’ gaat het over op reis gaan. Om het vertrouwde achter je te laten en op zoek te gaan naar het onbekende. In dit boek vertelt Wilma over haar vakantiereizen en de lessen die ze daarin leert. Weg uit haar vertrouwde omgeving, staat ze meer open voor Gods leiding in haar leven. Een verhaal dat eruit springt, is de reis naar Ghana, waar ze een fantastische tijd heeft. Een reis die ze maakt samen met mensen uit haar kerk en die georganiseerd is door Samenwerkvakanties. Reis met haar mee vanuit je luie stoel en laat je inspireren om nieuw gebied te ontdekken.

Goed voor de geest - Hanneke Schaap
In Goed voor de geest laat psycholoog en theoloog Hanneke Schaap-Jonker je kennismaken met haar vakgebied: de klinische godsdienstpsychologie. Ze schept hierin duidelijkheid over de verhouding tussen onze psyche en ons geloof. Zo gaat ze onder andere in op de vraag of geloven goed is voor de geest. Ook neemt ze allerlei misverstanden op dit gebied onder de loep. Een boek dat veel aanreikt over ons denken en ons geloven en dat mensen toerust die anderen geestelijk begeleiden, zoals pastoraal werkers.

Kom van dat scherm af - Leenard Kanselaar
'Wil je je mobiel wegleggen? We zitten nu te eten' ''Laat je telefoon beneden als je naar bed gaat' 'Niet langer dan een uur op je playstation he' Herkenbaar? Kinderen groeien vandaag op in een wereld die totaal anders is dan die van eerdere generaties. Het grote verschil? In één woord: technologie. Online zijn is voor onze tieners net zo normaal als ademhalen, fietsen of water uit de kraan. Een heel groot deel van hun tijd brengen ze door op het internet, met social media of in games. Veel ouders worstelen met deze nieuwe werkelijkheid. Z vragen zich af: Hoeveel schermtijd is gezond? Welk effecthebben al die (sociale) media op mijn kind? Moet ik met hen in gesprek over porno? Worden mijn jongens gewelddadig van games? Mag ik toezicht houden op wat ze online doen? Hoe bescherm ik ze tegen alle troep die op hen afkomt? In dit boek neem ik, Leenard Kanselaar, je mee in de wereldvan tieners, sociale media, games en influencers. We gaan samen op zoek naar antwoorden op bovenstaande en andere vragen. Ik geef informatie, inzicht en richtlijnen. Het is mijn gebed dat mijn boek je helpt om de online wereld beter te begrijpen, en je aanmoedigt om actief aan de slag te gaan met de (media-)opvoeding van je kinderen. Daar plukken jij en jullie kind(eren) nu en later de vruchten van!

Ik ben er nog (niet)
Als Judith Stoker na ruim zeven stabiele jaren in een depressie terechtkomt, weet ze niet wat haar overkomt. De bodem onder haar bestaan lijkt in één keer te zijn weggevaagd. Via de huisarts komt ze bij de GGZ terecht waar ze een nieuwe diagnose krijgt: een bipolaire stoornis. Samen met haar psychiater en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige zoekt ze naar de juiste medicatie. Elke dag schrijft ze over hoe ze zich voelt en wat er gebeurt. Ondanks dat ze door een loodzware tijd gaat, zijn er ook overal kleine lichtpuntjes waar ze zich aan vast weet te houden. Ik ben er nog (niet) is een eerlijk, openhartig en kwetsbaar boek over leven met een psychiatrische stoornis, geschreven door iemand die als therapeut ook veel kennis van zaken heeft. Het gaat over wanhoop en hoop, duisternis en licht, over dagen dat ze niet meer verder wil leven, maar ook dagen dat het leven de moeite waard is. Daarmee is het ook een boek vol lucht en humor.Judith steekt in dit boek andere mensen die worstelen met het leven een hart onder de riem. Ook informeert ze hen, en hun naasten, over wat een bipolaire stoornis (waarbij een depressie kan komen kijken) inhoudt.

'Doorleven' van Judith Stoker
Verlies, we maken het allemaal mee in het leven. Hoewel we bij rouw direct denken aan overlijden zijn er veel vormen van verlies die ook rouw met zich meebrengen, zoals echtscheiding en het verlies van werk of gezondheid. Een verlies heeft impact op je psychische en lichamelijke gezondheid maar ook op je geestelijk leven. 'Doorleven' geeft zicht op verlies, inzicht in wat rouwen is en praktische handvatten hoe je met een verlies om kunt gaan. Op een praktische, persoonlijke en pastorale manier neemt Judith Stoker je mee door het landschap van rouw.

Vier handen op een lege buik - Bjorn Visser
Het verlies van een kind is een hartverscheurende gebeurtenis die je leven volledig op zijn kop zet, of het nu een miskraam van een paar weken oud is of een tiener die na een slopende ziekte overlijdt. Het overlijden van je kind heeft ook een flinke impact op je relatie. Het is iets wat je samen overkomt, maar het rouwen om je kind doe je op je eigen manier. Als partners wil je wil met elkaar in verbinding staan, maar de ervaring leert dat dit meestal een hele uitdaging is.In 'Vier handen op een lege buik' vertellen ouders in twaalf verhalen over het verlies van hun kind(eren) en de impact die dit op hun relatie heeft. Zeven ouders in dit boek zijn nog samen, vijf ouders niet. In dit boek vertellen de ouders welke aspecten van de rouw van invloed zijn geweest op hun relatie en welke moeilijkheden en uitdagingen ze in het rouwproces zijn tegengekomen. Het boek is bedoeld om ouders die een kind hebben verloren herkenning en erkenning te bieden bij hun verlies en hen te helpen aanknopingspunten te vinden om er samen doorheen te komen.

Mens waar ben je? van Robbie van Veen
Ben ik wel goed genoeg? Mag ik er écht zijn? Waarom vergelijk ik mezelf steeds met anderen? Waarom ben ik zo vaak bezig met de meningen en verwachtingen van de mensen om mij heen? Wat zegt het dat we continu bezig zijn met de goedkeuring van wie we zijn? Waar komt deze onrust vandaan? Ik neem je mee terug in de tijd, terug naar de tuin van Eden. In dit Genesis verhaal liggen namelijk de antwoorden verborgen op jouw diepste vragen. Hier stelt God de eerste vraag aan de mens. Deze vraag opent de deur naar een groter verhaal. Hét verhaal van de mens (Adam) en het leven (Eva). De allereerste vraag aan de mensheid is de start van onze zoektocht naar een leven vanuit een gezonde identiteit: Mens, waar ben je? Aanbevelingen 'Ik ben tijdens het lezen op elke pagina wel een keer gestopt om iets te markeren of te noteren. Dit boek staat vol met essentiële levenslessen over identiteit. Lees het!' Joram Kaat, presentator & creative Evangelische Omroep. 'Dit boek heb ik met tranen in mijn ogen gelezen. Het raakt de kern van je bestaan en de diepte van Gods liefde voor jou.' Martin Koornstra, directeur Royal Mission. 'Op een heldere en onderbouwde manier weet Robbie de maatschappelijke en religieuze mythes te ontmaskeren en daar het ware leven tegenover te zetten. Dit boek is een must-read.' Arie de Rover, counselor, spreker & schrijver.

Getuigen - Emke de Jager
Hoe kun je getuigen van je geloof in het dagelijks leven en waarom zou je dat doen? Hoe weet je wat je moet zeggen en hoe voorkom je een 'had ik dat maar gezegd'? Het zijn vragen die veel jonge vrouwen bezighouden. In deze Zij Lacht Guide deelt evangelist Emke haar jarenlange ervaring. Persoonlijke verhalen worden afgewisseld met praktische tips en opdrachten die lezers direct in de praktijk kunnen brengen. Een guide over luisteren naar de ander, over een stapje meelopen, maar ook over weer loslaten. Zoals de zaaier het zaad dat hij strooit al loslaat vóórdat het de grond raakt. Dit is een uitgave in samenwerking met Stichting tot Bevordering van Evangelisatie, www.bijbelstand.nl

Door-leven van Pieter van Rest
Op 28 oktober 1993 wordt mijn nachtmerrie werkelijkheid. Kim, onze dochter van drie, overlijdt. Het is een donderslag bij heldere hemel. Mijn leven staat op z'n kop. In een klap verandert mijn wereld. Verdriet, pijn, boosheid, onmacht, alles wordt donker. Ik begin aan een reis waarvan ik de afloop niet ken. Het raakt alles in mijn leven. Mijn eigen bestaan, mijn vrouw, huwelijk, gezin, werk, familie, relaties, geloof, alles. Ik zoek mijn weg. Met vallen en opstaan. Beetje bij beetje gaat het wat beter, maar ik vind geen echt herstel. Iedereen om me heen zegt: 'Je moet leren het een plekje te geven, maar het zal nooit overgaan.'Toch loopt het anders. Er blijkt een weg van herstel te zijn. Dit boek beschrijft mijn zoektocht, maar ook die van Jolanda, mijn vrouw. Het is een boek waarin lotgenoten zich zullen herkennen en wat mensen in hun omgeving inzicht en handvatten geeft. Een verhaal van hoop. Er is een uitweg!