Pakistan kennen we als land waar de christelijke Asia Bibi werd vervolgd en waar het christelijk geloof niet bepaald welkom is. Toch vertelde evangelist David de Vos afgelopen dagen mensen meer over Jezus en deed hij een uitnodiging om Hem te leren kennen. “Het is niet alleen een land van vervolging, maar ook een land dat zich langzaam opent voor het evangelie”, vertelt David de Vos maandagochtend bij Groot Nieuws Radio.

Sleutelmensen

David de Vos was er op uitnodiging van verschillende kerken. “Er zijn in Pakistan veel meer mogelijkheden dan mensen denken. In principe is de overheid seculier. De christenvervolging komt vanuit fanatieke moslims en zit echt ónder die laag. Ze kunnen een heleboel doen, maar hebben niet het allerhoogste woord”, vertelt David de Vos.

Ook sprak hij met een minister die betrokken was bij de vrijlating van Asia Bibi. “Hij is een christelijke minister die de verantwoordelijkheid heeft om een heleboel imams in heel Pakistan te overzien. Er zijn een aantal van die sleutelmensen die door God op een cruciale plek zijn gezet, die zorgen voor openingen en mogelijkheden. De duizenden gebeden van de hele Open Doors achterban begint vrucht af te werpen.”

Mindblowing

“Wat ik voelde was de pijn van het onbegrepen zijn in het westen. Het enige dat media vaak vertellen, zijn de dingen die niet goed gaan in Pakistan. Als er vervolging is, of het moment dat er een bom af gaat. Dat is het beeld van mensen. (…) Het is ook gewoon een mooi land waar mooie dingen gebeuren. We hebben het evangelie mogen preken en een uitnodiging gedaan aan mensen om Jezus te ontvangen. Dan staan er tientallen duizenden mensen vooraan die reageren: ja, ik wil Jezus ontmoeten en Hem leren kennen. Daar zitten veel moslims tussen, dat is mindblowing.”

Luister hier het hele gesprek met David de Vos.

Beeld: Facebook David de Vos