Robbert en Rianne Sinon hebben een leuk leven in Dordrecht. Hij is politieagent en zij is docent op de kunstacademie. Ze hebben een dochtertje en een gezellig oud-Hollands huisje. Maar dat laten we binnenkort allemaal achter zich, want ze gaan als zendeling aan de slag in Tsjechië.

Verandering

Tsjechië is het meest atheïstische land van Europa. Slechts 0,7 procent van de bevolking is christelijk. “Hopelijk komen de meeste inwoners van Tsjechië tot geloof”, vertelt Robbert vrijdagmiddag bij Groot Nieuws Radio. “We verwachten veel van God. We geloven dat er verandering staat aan te komen in Tsjechië.” Robbert en Rianne worden ondersteund door CAMA Zending, een stichting die het evangelie wil brengen onder de minst bereikte volken wereldwijd.

Contact zoeken

Over een maand vertrekt het gezin naar Tsjechië. “We hopen te beginnen met het opbouwen van een netwerk, daar zijn we nu ook al mee bezig. We proberen voet aan de grond te krijgen onder de christenen die er nu al zijn. Zij hebben zicht op hoe je de niet-christelijke Tsjech kan bereiken, zonder dat ze meteen een aversie krijgen tegen het een of ander. Dat willen we vermijden. Wat we voornamelijk gaan doen is relatie bouwen en contact zoeken met mensen in de omgeving waar we terecht gaan komen.”

Kokosnoot

In de afgelopen jaren is de liefde voor het land gegroeid bij Robbert en Rianne. “Ik denk dat God het ook zo bedoeld heeft voor ons, het is Zijn plan met ons leven. De afgelopen tien jaar zijn we toch zeker wel elk jaar minstens een keer in Tsjechië geweest.”

“Op het eerste gezicht zijn Tsjechen norse mensen. Ik zal een voorbeeld geven: ze zijn als een kokosnoot. Keihard van buiten, maar als je aan de binnenkant bent, dan is het heerlijk. Dan zijn het mensen die je opnemen in hun familie. Dan heb je ook meteen contact met hun familie, vrienden, netwerk en omgeving.”

Je kunt Robbert en Rianne Sinon volgen via hun website czalive.nl en via Facebook. Het gesprek met Robbert kun je hier terugluisteren.

Beeld: CZA Live