Zou God ook mail lezen? “Natuurlijk leest God dat”, vertelde Bob Salm zaterdag in Brandstof bij Groot Nieuws Radio. Hij is de initiatiefnemer van de website vraagaangod.nl, een plek waar mensen een mailtje kunnen sturen aan God. Via deze site brengt Bob Salm mensen in contact met christenen en kerken.

Het idee ontstond tien jaar geleden. “Ik dacht: ik bid elke dag mijn gebed, maar ik merk dat ik vaak dezelfde dingen zeg in mijn gebed. Je weet dat je veel moet danken, maar hoeveel ben je dan wel weer niet aan het bidden? Stel je voor dat ik het gewoon eens opschrijf! Zou het niet zo zijn dat als ik een mailtje schrijf, dat God het dan ook zou lezen? Natuurlijk leest God dat. Ik heb toen een e-mailadres aangemaakt, in eerste instantie voor mezelf, en toen ging ik gebeden mailen aan God.”

Brutaal websiteadres

Later kwam de website vraagaangod.nl erbij. Via de evangelisatiecommissie in de gemeente van Bob werden taken verdeeld: de een zet vragen op de website, de ander beantwoordt de vragen, de ander bidt ervoor. “Allerlei mensen kunnen er aan meewerken!” Maar spreek je dan ook niet namens God? “Het websiteadres is een beetje brutaal, je kan ‘m zo opvatten. Maar zo is ie ook weer niet. We zetten er duidelijk bij dat de vragen worden beantwoord door mensen.”

Vragenavonden

Inmiddels krijgt de website veel (levens)vragen binnen over uiteenlopende thema’s. De volgende stap is het opzetten van vragenavonden via het videobelplatform Zoom, vertelt Bob Salm. Daarnaast wordt met Alpha Nederland een online alphacursus opgezet. “De eerste mensen hebben zich al aangemeld!”

Het hele gesprek met Bob Salm van vraagaangod.nl kun je hier terugluisteren.

Beeld: Unsplash