‘Het Einde Der Tijden’: Het is een onderwerp waar menig boek en film aan gewijd is. Ook christenen zijn er vanaf het begin van de jaartelling mee bezig: Wanneer komt Jezus terug, en hoe herkennen we de tekenen van de eindtijd? Ronald Koops sprak vrijdag in De Nieuwe Morgen met Theo Algra, die het boek ‘Eindtijd in zicht’ erover schreef. “We moeten ons voorbereiden op een moeilijke periode.”

Algra geeft al jaren bijbelstudies en preekbeurten, en ziet dat het onderwerp van de eindtijd actueler is dan ooit. “We zien dat de komst van de Heer heel dichtbij gekomen is. Nu zeiden mensen dat duizend jaar geleden al, maar er zijn nu concrete aanwijzingen te zien. Bijvoorbeeld het feit dat de joden zijn teruggekeerd naar hun land, en ook dat de opdracht om het evangelie aan alle volken te verkondigen bijna voltooid is.”

Nu zijn er in de afgelopen decennia meerdere voorspellingen gedaan over Jezus’ terugkeer, die niet bleken te kloppen. “Je kunt dat ook niet exact voorspellen, maar de tekenen van de tijd zijn er wel.” Waarom is het belangrijk om met dit onderwerp bezig te zijn? Algra: “Het zal een zware tijd worden. Er zullen gigantische verleidingen op ons af komen en veel mensen zullen daar niet mee om kunnen gaan. Daarom is het belangrijk dat we ons geestelijk wapenen en praktisch voorbereiden op deze moeilijke tijd.”

Luister hier het hele gesprek met Theo Algra terug.

Beeld: Unsplash