Deze week hoor je nieuwe muziek van de band LEV bij Groot Nieuws Radio.  Het album ‘Dansen in de regen’ is de nieuwe CD van de Week. Op het album staat het leven met God centraal. Een leven met hoogte- en dieptepunten, maar met het vertrouwen dat Hij goed is, altijd.

Dat thema ontstond toen zangeres Kinga Bán overleed, een goede vriendin van bandleden Freek van der Brugge en Liesbeth Koedoot. “De verdrietige dingen die we meemaken, wat we moeilijk vinden, dat staat symbool voor de regen. Hoe je daar mee omgaat, is een keuze”, vertelde Freek een paar weken geleden in Backstage.

Luister hier naar het lied ‘Jaag niet naar de wind’ van het nieuwe album.

Nederlandstalige nummers

De band LEV ontstond tijdens de New Wine Zomerconferentie waar ze vele jaren aanbidding mochten leiden in de jongerentent. In 2010 kwam het debuutalbum ‘Words are not enough’ uit, met Engelstalige liederen. Daarna werd al snel de koers verlegd naar het maken van Nederlandstalige nummers. ‘Dansen in de regen’ is het zesde album dat LEV uitbrengt.

De CD ‘Dansen in de regen’ komt uit op 7 februari. In april geeft LEV 4 concerten naar aanleiding van het nieuwe album. Bekijk voor alle plekken en data de concertagenda op de site van LEV.

Beeld: Site LEV