Door en Door Goed, Abba en Geen Afstand. Het zijn slechts enkele titels waar we Eline Bakker van zouden kunnen kennen. Afgelopen vrijdag heeft ze haar eerste volwaardige album uitgebracht. Op ‘Terug naar Eden’ staan veertien Nederlandstalige aanbiddingsliederen. Om het album uit te kunnen brengen werd begin maart een crowdfundingsactie gestart. Binnen drie dagen was het streefbedrag al binnen. Het wachten wordt nu beloond met een prachtig album dat CD van de Week is op Groot Nieuws Radio.

Tekst gaat verder onder de video

Een reis vol zoeken en ook gevonden worden

‘Terug naar Eden’ is een reis geworden vol zoeken en twijfels maar uiteindelijk van gevonden worden. Aan de vooravond van de release was Eline te gast in Backstage. Daar vertelde ze over hart achter het album: “In Genesis 2 vers 7 staat hoe God Adam schiep, namelijk vanuit stof en door hem door zijn neus de levensadem in te blazen. Aan het einde van jarenlange geloofscrisis bracht God me terug naar dat moment: op mijn knieën, ‘in het stof’, waar God mijn hoofd vastpakt en mij nieuwe levensadem inblaast.”

“In die ‘mist’ zoals ik dat destijds noemde, zag ik Zijn ogen op mij,” gaat ze verder. “Als ik niets kan zien, zie ik Hem. Ik geloof dat God Zich uitstrekt naar Zijn mensen en een liefdesrelatie met ons wil. Dat gaat nu niet meer via een tempel of tabernakel, maar via Jezus. Vanuit die realisatie werd mijn geloof weer opgebouwd.”

Succesvolle crowdfunding

Voor dit album heeft Eline 14 nieuwe nummers geschreven en opgenomen. Om de release te kunnen financieren heeft ze in maart van dit jaar een crowdfundingsactie op poten gezet die de daarvoor benodigde €12.000,- moest opbrengen. De oproep bleek niet aan dovenmansoren gericht; binnen drie dagen was het geld binnen. Het resterende bedrag wordt gebruikt voor live worshipvideo’s.

Bij de release van Terug Naar Eden hoort ook een nieuwe tour die gelijk van start gaat op de dag dat het album kwam. In Amsterdam (8/10), Groningen (16/10), Oud-Beijerland (23/10) en Zwolle (30/10) zal Eline de verschillende nummers van het album zingen.

Bron foto: Facebook