Delise studeerde rechten, werkte een aantal jaren als juriste, maar keerde toch terug naar de muziek. Aanleiding was een burn-out. Na het uitbrengen van haar debuutalbum ‘Bladzijde 1’ in 2018 is er nu een opvolger: de EP ‘Kleine dingen’. Deze week hoor je bij Groot Nieuws Radio de nieuwe nummers van Delise.

De albumtitel verwijst naar de onbeduidende, maar toch belangrijke dingen in het leven waar je snel overheen kijkt. Volgens Delise gaat ‘Kleine dingen’ over het anders kijken naar alledaagse momenten én over dankbaarheid.

Op de EP staat ook het lied ‘Helden’ dat een groot dankjewel is aan alle mensen die werkzaam zijn in de zorg. Een toepasselijk nummer in deze tijd waarin het coronavirus om zich heen grijpt. “In een wereld die maar door blijft gaan, waarin stilstaan nooit echt past, ben jij al in de weer voor dag en dauw, is jouw hart van goud jouw kompas. Jij brengt zoveel meer dan wordt gevraagd”, zingt Delise.

Luister hier het lied ‘Helden’ van Delise.

Delise in Brandstof

Vorige maand was Delise te gast in het programma Brandstof. Daarin vertelde ze onder andere over het lied ‘Kleine Dingen’ die vaak bij Groot Nieuws Radio te horen is. “Het wonder zit niet in mijn stem of gitaar, maar wat Jezus er mee doet.” Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Delise