Veel bekende namen komen deze periode met nieuwe muziek. Maar de nieuwe CD van de Week slaat echt alles! Faithful is een nieuw project van internationale powerhouse vocalen: Amy Grant, Ellie Holcomb, Sandra McCracken, Ginny Owens, Leslie Jordan, Christy Nockels, Rachael Lampa, Sarah Macintosh en vele anderen. Voor de pandemie zijn ze bij elkaar gekomen om samen de liederen te schrijven. Het album Faithful: Go And Speak staat vol met muziek en verhalen over Gods goedheid voor vrouwen door de geschiedenis heen en hier vandaag bij ons.

In het najaar van 2019 kwam een groep vrouwelijke schrijvers, artiesten en songwriters samen om met elkaar te schrijven én een vriendschap op te bouwen. De albumhoes telt al 17 namen, maar het team is nog groter met schrijvers als bijvoorbeeld Ann Voskamp die ook een steentje bijdragen. Terwijl ze hiermee bezig waren werden nieuwe liederen en verhalen geboren, als antwoord op Gods trouw aan vrouwen in de Bijbel en hun eigen levens. Het resultaat is Faithful: Go And Speak.

De nummers op het album zijn geïnspireerd door de verhalen van Gods trouw aan Bijbelse vrouwen als Eva, Esther, Lea, Rachab, Ruth en anderen. Die oude verhalen kwamen in het schrijfproces dichtbij en zijn verweven met de hoop, angsten, moeilijkheden en triomfen die God vandaag met vrouwen doormaakt, net zoals Hij dat al duizenden jaren doet.

Luister naar ‘A Woman’ over Maria Magdalena

Beeld: Facebook Faithful