In de laatste maanden van haar leven bleef zangeres Kinga Bán liederen schrijven en zingen. Hoe dichter ze bij de hemel kwam, hoe helderder haar boodschap werd: dwars door alle stormen heen is het leven met Jezus goed én voor eeuwig. Aanstaande vrijdag verschijnt Kinga’s derde studio-album ‘Geboren’. Deze week hoor je bij Groot Nieuws Radio al de nummers!

Tour

Het album kwam tot stand met hulp van tekstschrijver Roeland Smith. Anderhalf jaar voor het overlijden van Kinga Bán deed hij het aanbod om te helpen bij het schrijven van liedjes. Als Kinga ingevingen had of iets muzikaals wilde doen, was Roeland er om te helpen. Vanuit daar zijn de liederen voor het album ‘Geboren’ ontstaan.

In maart gaat er een tour van start. Reinder IJmker, de man van Kinga Bán, zal het verhaal vertellen van de laatste maanden van Kinga’s leven hier op aarde. De nummers worden gezongen door Kinga zelf. Voor haar overlijden werden video- en audio-opnames gemaakt. Roeland Smith zal het muzikaal begeleiden.

Opnieuw geboren

Op 6 mei 2019 overleed Kinga Bán op 37-jarige leeftijd. Bij het grote publiek was ze bekend als zangeres van Sela en de Opwekking Band. In 2012 werd bij de zangeres borstkanker geconstateerd. Ondanks haar ziekte is ze wel altijd blijven zingen. In de laatste jaren maakte ze ook de solo-albums ‘Uit Liefde’ en ‘Vandaag’.

In het overlijdensbericht op haar Facebookpagina stond de tekst van het lied ‘Geboren’. “De stad bruist, de mensen zingen. Een feest als nooit tevoren. Dan klinkt mijn naam, mijn nieuwe naam. Ik ben opnieuw geboren.”