The Blessing is de naam van de nieuwe album van Kari Jobe dat op 23 oktober uitkwam. In maart van dit jaar kwam de titelsong reeds uit en is hét worshiplied van 2020 geworden tijdens de corona pandemie. Op de cd staan in totaal vijftien tracks en het bevat bij elkaar meer dan drie uur aan worship. Deze week staat het album The Blessing bij Groot Nieuws Radio in de spotlight als CD van de Week.

Kari Jobe schreef de liederen samen met echtenoot Cody Carnes en Elevation Worship. In een van de video’s op Facebook waarin Jobe meer deelt over de achtergrond van het album vertelt ze dat ze in de voorbereidingen erg bezig was met de kerk. Op het prikbord in haar schrijfruimte verzamelde ze foto’s van kerken, een raam in die kamer lijkt net als van een kerk. “Ik wilde de kerk in gedachten hebben terwijl ik schreef aan dit nieuwe album. Maar ik wist niet dat ik de kerk ook letterlijk in gedachten, in mijn hart, moest houden tijdens de opnames van dit project.”

Kerk zijn

Hoewel het een live album is, is het anders dan andere opnames door de corona maatregelen. De volle zalen waarbij Jobe met vele mensen God aanbidt zijn nu niet mogelijk. Dat vond Jobe best moeilijk, vertelt ze geëmotioneerd.  “Ik hou zo van de kerk. Ik heb geen idee wat Gods plan hiermee is. Maar ik weet dat het goed zal zijn. Zijn Aanwezigheid is wat we nodig hebben. Het gaan niet om die vier muren, we hebben het gebouw niet nodig om kerk te kunnen zijn. Mensen hebben Jezus nodig, dat is wat de kerk is. Het brengt mensen naar het hart van de Vader. Het is een eer om dit te maken in een ontzettend moeilijke tijd.”

Van alle liederen op de cd is de live versie ook op Youtube te bekijken.

Beeld: Youtube