Voor de CD van de Week reizen we naar North Carolina (Verenigde Staten). Daar heeft het duo Mission House hard gewerkt aan hun nieuwe album. Voor de inhoud werken Jess Ray en Taylor Leonhardt samen met verschillende andere artiesten. Het resultaat is te horen op ‘My Eyes Are Open (Acoustic)’.

Jess en Taylor zijn twee muzikale vriendinnen die elkaar leerden kennen in Raleigh (Verenigde Staten). Zowel op muzikaal als christelijk gebied hadden ze veel raakpunten. Ze begonnen samen liedjes te schrijven en al snel daarna met optredens in hun omgeving. Daarbij zongen ze over alles wat ze wilden laten horen. Hun muziek bestaat hoofdzakelijk uit aanbiddingsliederen.

Akoestisch album

Mission House’ nieuwe album is grotendeels een herbewerking van hun vorige plaat ‘I Heard A Song I Can’t Ignore’. De nummers zijn hetzelfde gebleven, alleen ‘I Don’t Have Much’ komt van hun allereerste release ‘Mission House’ (2019). Het grote verschil is dat er bij deze uitvoering vooral is gekozen voor akoestische gitaren in plaats van elektrische muziek. Daarnaast krijgt het duo muzikale ondersteuning van onder andere Andrew Peterson (Square Peg Alliance) en Josh Baldwin (Bethel Music).

Singles

In aanloop naar dit album zijn er verschillende singles uitgekomen. In maart werd het lied ‘I Don’t Have Much’ gelanceerd, met Josh Baldwin. Op 1 oktober volgde de herbewerking van ‘Your Eyes See Me’. Hieraan werkte de worship-collective Nashville Life Music mee.

 

 

Bron foto: Facebook