Nieuw werk van aanbiddingsleider Paul Wilbur: recent lanceerde hij een nieuwe EP genaamd We Call Your Name. Het is de eerste van twee geplande releases van Wilbur dit jaar. Ook staat een muzikale reis naar Israël gepland in 2022: de opnames van een nieuw live-album. Dat heeft Wilbur al een aantal keer eerder gedaan daar. En Israël is ook écht het land waar Paul Wilbur een hart voor heeft. Maar eerst kunnen we albast genieten van We Call Your Name dat CD van de Week is bij Groot Nieuws Radio.

Paul Wilbur is al jaren actief als muzikant. In 1994 riep de Heer hem voor een speciale bediening, en na een periode van gebed besloten Wilbur en zijn vrouw Luanne  gehoor te geven aan Gods roeping om de wereld in te trekken. Sindsdien heeft Wilbur bijzondere albums mogen opnemen met Messiaanse worshipmuziek en tourde hij met zijn band diverse keren naar Israël, maar ook Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. En ook in ons land heeft zijn muziek door de jaren heen een flinke impact gehad.

We Call Your Name

Zijn nieuwe EP We Call Your Name bevat liederen van hoop en een verklaring van geloof, maar ook gebeden om barmhartigheid en genade.  “Deze liederen zijn ontstaan tijdens een dan de meest ongewone jaren van onze generatie”, vertelt Wilbur. “Het is ons gebed dat je persoonlijk gesterkt en bemoedigd zult worden, voor de dagen en jaren die voor ons liggen terwijl we uitroepen: ‘Laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel’.”

Richt je aandacht op God

Naamgever van de CD is het nummer We Call You Name, dat Paul Wilbur samen met zijn schoondochter Shae schreef. Het is geïnspireerd door een tekst uit Kronieken 7:14:  “en wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen.” Hierover vertelt Shea: “Als er iets is dat de wereld nu nodig heeft, is dat genezing. Nu is de tijd, meer dan ook, om onze aandacht op God te richten, om onszelf nederig te maken en Hem te zoeken. Mijn schoonvader en ik schreven dit lied als een antwoord op de Heer en Kronieken 7:14 in deze tijd.”

Luister naar We Call Your Name

Beeld: Facebook Paul Wilbur