Het woordje ‘Godsend’ stond al vier jaar lang in een notitie op haar telefoon. Riley Clemmons wist gewoon dat het de titel van een liedje ging worden, dat bovendien op een album zou komen te staan dat ook Godsend zou gaan heten. Ze wist alleen nog niet hoe ze het moest schrijven. Totdat ineens in 2020 alles anders liep, en het nummer eindelijk ontstond. Het resultaat hoor je als CD van de Week bij Groot Nieuws Radio

“In april 2020 zat ik op de vloer van mijn slaapkamer. De wereld stond stil, de tour stopgezet. Niemand wist wat er precies allemaal aan de hand was. Wat een superdruk jaar moest worden, werd een lege bladzij. Ik zat daar op de vloer en keek naar naar het oude keyboard dat daar al jaren stond. Ineens dacht ik: ‘Nu is het de tijd om het te gaan schrijven’.” Clemmens hield een schrijfsessie via Zoom met Emily Weisband en Colby Wedgeworth. “Het begon met de zin ‘what if maybe every broken place I’ve been was a Godsend’.” Dat idee werd de start van het nummer én het album.

Een van de andere tracks is ‘Keep On Hoping’, wat nu ook op de Amerikaanse radiozenders draait. “Ook dat is geschreven in 2020. In die tijd worstelde ik met het gevoel gebukt te gaan onder het gewicht van de wereld en de hoeveelheid stemmen van tv en mijn telefoon en alles. Ik moest gewoon Gods stem horen spreken, en ik moest ernaar luisteren. ‘Keep On Hoping’ voelde als de herinnering die ik nodig had, dus ik dacht dat ik het zou schrijven omdat iemand anders het misschien ook nodig had.

Beeld: Facebook Riley Clemmons