De afgelopen jaren gaf The Psalm Project rond deze periode altijd speciale paasconcerten. Die tour gaat niet door, maar komende woensdag komt wel de registratie van het releaseconcert online, dat tot en met 4 april digitaal mee te vieren valt. Hun nieuwe EP Kyrie is CD van de Week bij Groot Nieuws Radio.

Zelf omschrijft de groep hun eerste EP als volgt: Kyrie is een overwegend akoestisch album waarin wordt teruggegrepen op een pure vorm van aanbidding. Veel zeggen met weinig woorden. Woorden die al decennia worden gebruikt om God te eren en hun oorsprong vaak vinden in de Psalmen. Kyrie (Heer, ontferm U), Sanctus (Heilig, heilig, heilig), Gloria, Credo (Dank U, voor het Leven) en Agnus Dei (Waardig is het Lam) worden aangevuld met twee prachtige bewerkingen van Psalm 1 (U bent bij mij) en Psalm 42 (Heer, ik roep vanuit het dal). Kyrie is een album waarin onze afhankelijkheid en ontzag voor God die heilig en almachtig is centraal staat. Het album wil mensen bemoedigen in deze onzekere tijden. “Gelukkig is de mens met ontzag voor de Heer (Psalm 112:1).”

Bestel Kyrie van The Psalm Project via Gospel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio

Een preview van het releaseconcert van Kyrie is hieronder te luisteren