Ook Rend Collective heeft in 2020 een kerstcd uitgebracht. Op ‘A Jolly Irish Christmas (vol 2)’ staan 6 kerstklassiekers, bekende kerstmelodiën uitgevoerd in de energieke, Ierse stijl die Rend Collective kenmerkt. Daarnaast heeft de band ook 6 nieuwe nummers geschreven voor dit album dat CD van de Week is bij Groot Nieuws Radio.

“Kerst is vreugde. Plezier. A thrill of hope. Of, in andere woorden: Kerst is het hemelse antwoord op de vragen en twijfels die 2020 ons gebracht heeft,” schrijft de band op hun Facebookpagina. “Goed nieuws kwam midden in de donkere nacht naar Bethlehem, in een vluchtende familie onder romeinse onderdrukking. Deze hoop komt ook in onze donkere nacht dit jaar. Immanuel is met ons.

Deze EP is een verzameling met onze vrolijkste kerstliederen. Omdat we onze vermoeide botten moeten herinneren aan hoe het is om de dansen rondom de kerstboom, omdat we onze kwestbare longen moeten herinneren aan de rijkheid van een diepe lach rondom een knapperend vuur. Pak deze kerst die vreugde uit en vier het met de Ieren (want dat kunnen we als de beste).”

Aan ‘A Jolly Irish Christmas’ werkten ook een aantal andere muzikanten mee; We The Kingdom, Keith & Kristen Getty, We Are Messengers, en Ellie Holcomb dragen hun steentje bij aan de gezellige kerstfeer op de cd.

Beeld: Facebook Rend Collective