Geloofstwijfel, elke christen heeft er wel eens mee te maken. Momenten waarop je je afvraagt: waar is God? Toch worden er maar weinig liedjes geschreven over geloofstwijfel. Chesron en Koen Brouwer hebben nu samen een nummer geschreven met de titel ‘Vader in de verte’. “God verlangt van ons dat we eerlijk tegenover Hem zijn en ook tegenover elkaar”, vertelt Chesron dinsdag in Laurens’ Lunchroom bij Groot Nieuws Radio.

Worstelen

Je herkent het misschien wel: je bent op zondagochtend in een samenkomst en om je heen gaat iedereen op in aanbidding. Maar jou lukt het even niet. God kan in sommige periodes ver weg voelen. Ook Chesron had hier mee te maken. “Voor mezelf heb ik een periode gehad waarin ik worstelde met mijn roeping voor muziek en dat ik op een plek zat waar ik dat niet helemaal kon uitwerken. Op die momenten lijkt God heel ver weg. Er zijn ook gebeurtenissen in mijn familie geweest, dan begrijp je soms gewoon niet waar God in dit verhaal is.”

Luister hier naar ‘Vader in de verte’. Het artikel gaat door onder de YouTube-video.

Twijfel in de kerk

Een van de zinnen uit het lied is ‘U heet niks aan lege woorden in een opgepoetste kerk’. Is er te weinig ruimte voor geloofstwijfel in de kerk? “Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd vaker dingen voorbij zie komen over twijfel. Ik heb het idee dat het meer bespreekbaar is, dat vind ik mooi om te zien. Maar ik denk dat we er nog meer open over mogen zijn.”

“Ik hoop dat mensen die hier ook mee worstelen, dat ze weten dat ze daar niet alleen in staan. Er zijn meer mensen die dit hebben, er is altijd hoop”, vertelt Chesron.

Het hele gesprek met Chesron kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebook Chesron