Groeien in geloof is misschien wel een verlangen van je, maar hoe doe je dat? Moet je zelf je geloof gaan oppompen? Voorganger, spreker en schrijver Wilkin van de Kamp schreef een boekje om je te helpen om gebalanceerd en ontspannen de bediening van Jezus voort te zetten. “Groei in geloof begint met verlangen naar Jezus, dat je Hem beter wil leren kennen”, vertelde Wilkin maandag in Bij Jorieke.

“Dat kan door het Woord te lezen en door de Heilige Geest, die me elke keer weer op Jezus wijst en me leert wandelen zoals Jezus wandelde”, vertelt Wilkin van de Kamp.

Geloofsvertrouwen

In Bij Jorieke vertelde hij over de vrucht en de gave van geloof en wat het verschil daar tussen is. In het Nieuwe Testament wordt maar een woord gebruikt voor de vrucht en gave van het geloof: ‘pistis’. “De vrucht van geloof is geloofsvertrouwen, dat kan groeien. Maar de gaven van de Heilige Geest zijn de negenvoudige gaven, daar wordt ook de gave van geloof genoemd. De vrucht kan groeien, maar de gave van geloof geeft God en is volmaakt, die hoeft niet te groeien.”

Moeilijkheden

“Het geloofsvertrouwen kan groeien door de Heilige Geest in mij”, vertelt Wilkin. “Juist in stormachtige periodes ontdek je dat God trouw is. Moeiten hoef je niet op te hopen, die komen vanzelf. Soms loopt Jezus over water en soms ligt Hij te slapen in de boot. (…) Het vertrouwen in Hem kan toenemen juist ook door moeilijkheden heen. Als ik ga wandelen in de gave van geloof, dan kan mijn vertrouwen ook groeien.”

Het hele gesprek met Wilkin van de Kamp kun je hier terugluisteren. Het boek van Wilkin van de Kamp kun je bestellen op Kameel.nl. Als je via deze link bestelt, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

Beeld: Facebookpagina Wilkin van de Kamp