Bij een zomerkamp denk je waarschijnlijk aan een kamp voor kinderen of tieners, maar het kan ook anders. Er zijn ook gezinskampen waar hele gezinnen samen met elkaar optrekken. Johan Mol organiseert dit jaar een gezinskamp in Zweden waar bezinning en vriendschap centraal staan. “De dag begint om half tien met een half uur stille tijd, dan is het op de camping helemaal stil.”

Bezinning

“Het kamp is ooit opgezet door een vriendengroep die met elkaar op wilde trekken en de bezinning centraal wilde stellen”, vertelt Johan Mol woensdag bij Groot Nieuws Radio. “Dat concept bestaat nog steeds.” Op het gezinskamp hebben kinderen en tieners hun eigen programma. De volwassenen hebben ‘s ochtends bijbelstudie. Daarnaast zijn er sportieve en muzikale activiteiten. “Maar we zijn vooral bij elkaar en trekken een week met elkaar op.”

Kolossenzen

“We zien dat het gezegend wordt, dat is ook zo bijzonder. Je gaat in groepjes met elkaar praten over een gedeelte van de Bijbel. Dit jaar staat het Bijbelboek Kolossenzen centraal. De bedoeling is dat we met elkaar in gesprek gaan. Wat betekenen deze woorden voor jou in je leven? Wat betekent de Bijbel in je leven? Welke plaats heeft de Here Jezus in je leven? Dat zijn nogal wat vragen, er gebeurt heel veel in die week.”

Taak

De zomer is volgens Johan Mol een geschikt moment om na te denken welke plaats het woord van God in het gezin heeft. “Er is bij zoveel ouders een verlangen om het woord van God mee te geven in de harten van kinderen. Als ouders en opvoeders heb je daar een belangrijke taak en voorbeeld in.”

Dit jaar worden er drie gezinskampen georganiseerd: in Zweden, Italië en Frankrijk. Meer informatie vind je op gezinskampen.nl.

Het hele gesprek met Johan Mol kun je hier terugluisteren.

Beeld: Unsplash