Advent is een tijd waarin we uitzien naar de komst van Jezus in deze wereld. Jacomien van Urk is hoofdredacteur van het vrouwenplatform Zij Lacht én schreef het boek ‘Lof vol liefde’, een leesplan speciaal voor de adventstijd. In Brandstof vertelde Jacomien maandag hoe zij zich voorbereid op de tweede komst van Jezus: Zijn wederkomst.

Verwachten

Voor het schrijven van het boek ‘Lof vol liefde’ heeft Jacomien elf liederen uit de Bijbel bestudeerd waarin gelovigen vol verwachting de lof aan de Messias brengen. Daardoor heeft ze ook een dubbele laag ontdekt in de liederen. “Wij kunnen meegaan in de verwachting van eeuwenoude schrijvers, bijvoorbeeld Jesaja. Natuurlijk is dat vervuld in Jezus, maar Hij komt nog een keer. In die zin denk ik wel: die liederen helpen we weer om Hem te verwachten”, vertelt Jacomien van Urk bij Groot Nieuws Radio.

Volmaakt

Denk je vaak aan de wederkomst? “Ik denk er wel regelmatig aan, ik zie er ook naar uit. Maar ik heb ook nog genoeg wensen. Ik wil ook nog veel mooie dingen doen, ik heb nog genoeg dromen. Maar het is wel allemaal onvolmaakt. Als ik denk aan de terugkomst van Jezus, dan gaat Hij dingen herstellen, dan is het volmaakt. Dan hoef ik niet meer zoveel over mezelf na te denken. Dan gaan we op in Hem, dan is het gewoon goed.”

Christus kennen

Hoe bereid je je daar op voor? “Het enige waarin we ons kunnen voorbereiden is in het kennen van Christus. Dan zullen we straks ook herkennen. Nu kennen we Hem – zo zegt Paulus – nog maar voor een deel, maar dan zullen we Hem kennen zoals we gekend zijn.”

Het gesprek met Jacomien van Urk kun je hier terugluisteren. Het boek ‘Lof vol liefde’ kun je bestellen op Kameel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Beeld: Groot Nieuws Radio