Wil je vanaf 1 juni met het openbaar vervoer reizen, dan is een mondkapje dragen verplicht. Wijkverpleegkundige Mirjam Legtes maakt en draagt al een hele tijd zelf mondkapjes. Ze weet dus goed hoe je er één moet maken én gebruiken. Donderdag in Laurens’ Lunchroom vertelde ze erover. Maar ook hoe zij zelf alsnog ziek werd, en hoe God haar op een bijzondere manier genas van het coronavirus.

Zelf een mondkapje maken

Mirjam draagt al langer een mondkapje tijdens haar werk. Ze vindt het goed dat dit straks in het openbaar vervoer ook verplicht wordt. Dan moet het mondkapje wel goed gebruikt worden. “Je moet hem op de juiste manier gebruiken, bewaren en op tijd wassen. Het gevaar is dat mensen er toch nonchalant mee omgaan. Dan komt het virus alsnog op andere plekken van je lichaam terecht.”

Mirjam stuurde een link naar de studio van een video waarin je kunt zien hoe je een goed mondkapje maakt:

Genezen van corona

Vier weken geleden werden Mirjam en haar gezin toch ziek door het coronavirus. “Opeens was het daar toch, dat was schrikken. Ik heb heel veel last van de benauwdheid gehad.”

Op een bijzondere manier kwam er een einde aan de ziekte. “Ik kijk al een tijdje naar de livestream van Royal Mission. Daar had ik gevraagd of ze voor ons gezin wilden bidden. Dat gaf toen al veel rust. ‘s Nachts werd ik heel benauwd wakker. Ik was bang dat ik niet op tijd op de IC zou zijn. Ik maakte mijn man wakker en we gingen ervoor bidden. ‘s Ochtends werd ik wakker en toen was het echt helemaal weg. Ik heb dat echt ervaren als een wonder van God.”

Luister hier het hele gesprek met Mirjam Legtes terug:

Beeld: Unsplash.com