Het was een heel kort briefje met daarop: Vuurwerkbrillen gezocht voor ziekenhuis Gelderse Vallei. Heel veel mensen geven er gehoor aan, de oproep van het Rode Kruis om beschermings en medische hulpmiddelen te verzamelen. Zo ook de familie Mostert uit Ede.

Henk en Aalt Mostert deden de briefjes door de bus in dezelfde wijk waar ze kranten rondbrengen. Ze bedachten de inzamelingsactie samen met hun moeder Margreet. De verpleegkundige werkt in een hospice maar hoorde van een vriendin over de behoefte aan beschermingsbrillen in het ziekenhuis. Inmiddels zijn er al heel wat brillen in de zak gedaan die aan de voordeur van het huis aan de Slangenburg 8 hangt.

Geëmotioneerd vertelt Margreet in De Nieuwe Morgen hoe de actie verbondenheid in de wijk geeft. “Zoveel mensen die willen meedoen. Iedereen komt gewoon met brillen er zat zelfs een doos handschoenen bij. Toen de jongens weggingen om de briefjes door de bus te doen zei ik tegen mijn man: ‘Op hoop van zegen van God.’  Hoe gezegend is deze actie… Nu al!”

Het hele gesprek met Margreet, Henk en Aalt Mostert kun je hier terugluisteren.

Beeld: privé foto