De sprekers van Pinksterconferentie Opwekking 2019 zijn vrijdagmiddag bekendgemaakt bij Groot Nieuws Radio. Onder andere theoloog Dorina Nauta en ‘pinkstermonnik’ Peter Halldorf zullen spreken op het hoofdpodium. Martin Koornstra zal voorgaan in de dienst waarin gebeden wordt voor de zieken.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse vrouw spreekt op het hoofdpodium van Pinksterconferentie Opwekking. Dorina Nauta is theoloog en werkt als relatiemanager bij hulporganisatie Tear. Vorig jaar sprak Daniëlle Strickland uit Canada op de conferentie.

Pinkstermonnik

Wat verder opvalt is het seminar op zaterdagmiddag in de grote tent. Daarvoor heeft Stichting Opwekking ‘pinkstermonnik’ Peter Halldorf uitgenodigd. Halldorf schreef het boek ‘Vol van de Geest’ over de persoon en het werk van de Heilige Geest. Naast zijn liefde voor het Woord en kennis van de kerkgeschiedenis, vindt Halldorf het ook belangrijk om stil te staan bij de christelijke tradities die zich in de loop van de tijd hebben gevormd.

Gebed voor de zieken

Op het sprekerslijstje staan ook Gary Haugen, oprichter en directeur van International Justice Mission (IJM), en Theo van den Heuvel, voorganger van de Vrije Baptistengemeente in Groningen.

Henk Stoorvogel, voorganger van de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) opent op vrijdagavond de conferentie. Ruben Flach preekt in de samenkomst op Eerste Pinksterdag. En Martin Koornstra leidt op zondagavond de samenkomst waarin gebeden wordt voor de zieken.

Beeld: Facebookpagina Dorina Nauta