Het zit er bijna op voor de jongeren die afgelopen dagen bij elkaar waren op Strand Nulde. Sinds afgelopen vrijdag is daar het festival Soul Survivor: vijf dagen worshippen, teachings en ministry. Thema dit jaar is All About Him. “We zien dat jongeren echt een persoonlijke ontmoeting met Jezus zelf hebben”, vertelt William Duijzer van het leiderschapsteam van Soul Survivor bij Groot Nieuws Radio.

All About Him

Focuspunt van het festival is Jezus. “Bij alles wat we doen, kijken we: hoe ging Jezus om met teleurstellingen? Hoe ging Hij om met de Heilige Geest, met de Vader? Hoe ging hij om met gezelligheid, met vrienden? Bij alles denken we na: hoe was dat voor Hem en hoe zien we dat terug in het leven van Jezus”, vertelt William Duijzer. “Jongeren ontdekken dat ook hun leven, de dingen waar ze mee bezig zijn, in situaties waar ze in zitten, dat alles terug te leiden is naar Hem en dat ze Hem kunnen ontmoeten.”

Gods stem

Een van de hoogtepunten van dit weekend was een dienst die ging over het herkennen van Gods stem. William Duijzer: “Ik vond het een hoogtepunt dat jongeren stil worden in de dienst en ontdekken: God praat tegen mij. Ik vind het heel mooi als jongeren dat ontdekken en dat het persoonlijk wordt voor ze.”

De bezoekers van Soul Survivor kunnen de dag beginnen met stille tijd in de gebedstent. ‘s Ochtends en ‘s avonds zijn er diensten – op Soul Survivor heten ze celebrations. ‘s Middags kunnen jongeren meedoen aan seminars of genieten van livemuziek in de plaza. Ook jeugdleiders zijn welkom op het festival, ook voor hen is er een speciaal programmaonderdeel.

Het hele gesprek met William Duijzer kun je hier terugluisteren.

Beeld: Timon Both