In Londen werd deze week de Alpha Leadership Conference gehouden. Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, bezocht de conferentie en vertelt over zijn ervaringen bij Groot Nieuws Radio. “Als je links en rechts kijkt en je ziet al die kleuren, nationaliteiten, leeftijden en denominaties, dan vind ik dat heel ontroerend. Het geeft me een beetje een gevoel van hoe de hemel zou kunnen zijn.”

De conferentie wordt gehouden in de Royal Albert Hall. Vanuit Nederland is een flinke groep mensen vertegenwoordigd, waaronder voorgangers, priesters en bisschoppen.

Purpose

Een van de lezingen ging over het bereiken van je doel. “We vertellen elkaar vaak: je moet je potentieel bereiken, je moet alles halen wat er in je zit. Een zinnetje die voorbij kwam: You are not made to reach your potential, but your purpose. Jezus had alles kunnen bereiken, Hij had koning kunnen zijn en de wereld kunnen veranderen op allerlei andere manieren. Maar zijn purpose was uiteindelijk om aan het kruis te hangen, alleen en verlaten, en daar te roepen: het is volbracht.”

“Het is goed om als leider, op welke plek je ook zit, om over de vraag na te denken: jaag ik mijn potentieel na en haal ik alles uit het leven wat er in zit? Of ga ik op zoek naar wat mijn doel is? Waar kom ik tot mijn recht, wat is mijn roeping en hoe kan ik dat bereiken?”

Maaltijd

Eten is altijd een belangrijk onderdeel bij Alpha, maar het heeft ook een diepere betekenis. “Het is zo’n heerlijk beeld in de Bijbel: Jezus staat aan de deur en Hij klopt, Hij wil naar binnen en wil maaltijd met je hebben. Als we daar zo staan, vind ik het zo heerlijk om het tijdens de aanbidding in te beelden. Nu komt Jezus bij wijze van spreken de deur van mijn hart binnen, Hij wil samen met mij aan tafel zitten.”

Arnoud Drop: “Dat vind ik zo intiem, zoals ik samen met mijn vrouw kan eten. Die momenten van intimiteit dat je elkaar in de ogen kijkt, met elkaar praat, terugkijkt en vooruitkijkt. Dat zie ik voor me als aan het aanbidden ben en die intimiteit ervaar.”

Het hele gesprek met Arnoud Drop kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Leadership Conference 2019