Op maandag kwam ds. Bart de Bruin al even langs bij de Back to School-bus. In zijn kerkgemeente worden al meer dan 100 kinderen gesponsord via Compassion, wat mede te maken heeft met wat hij heeft meegemaakt.

Bart vertelt over hoe hij met het Compassion in aanraking is gekomen. “Mijn vrouw en ik zijn in 1999 getrouwd en zijn in die periode gelijk via Compassion een kind gaan sponsoren. Het kwam er echter nooit van om zelf eens te gaan kijken. Uiteindelijk ben ik in januari 2019 naar Bangladesh geweest om een project te bezoeken”.

In Bangladesh

De reis heeft diepe indruk gemaakt op Bart. Eén ding is hem echt bijgebleven: “We kwamen een krot binnen waar 5 kinderen, ouders en oma sliepen. Daar lag een gehandicapte jongen op bed. Zijn oma zorgde heel de dag voor hem, het jongetje kon bijna niks. Zonder Compassion was dat kind al helemaal verloren. Het kind kon door zijn handicap niet meer naar de projecten dus kwam Compassion naar hem toe. Nu krijgt hij ondersteuning en hulp”.

Terug in Nederland

Eenmaal weer thuis worstelde Bart met zijn ervaringen. Hij had het verlangen er iets mee te doen en dat werd door zijn kerkgemeente goed ontvangen. “Met 40 gemeenteleden hebben we meegedaan aan de Muskathlon. Ook hebben we in juni twee themadiensten gehouden over het werk van Compassion. Als we terugkijken, zien we dat het voor veel meer gemeenteleden is gaan leven. Er hebben nu bijvoorbeeld meer gezinnen een sponsorkind”.

En Bart heeft ook al plannen voor een volgende reis. “We gaan met een jongerenreis naar Ghana, met World Servants en Compassion. Daar hopen we volgend jaar augustus drie weken naartoe te gaan”.Beeld: Eigen foto