Op donderdag 18 mei 2023 presenteert Groot Nieuws Radio de eerste ‘Blijde Klanken Psalmendag’, een muzikale dag waarop alle 150 psalmen te horen zijn. Zo vieren we dat het themakanaal Groot Nieuws Radio Blijde Klanken één jaar bestaat. Ook staan we stil bij het 250-jarig jubileum van de psalmberijming uit 1773.

Laat je opnieuw raken

De 1773-psalmberijming klinkt tot op de dag van vandaag in talloze kerken. Tijdens de ‘Blijde Klanken Psalmendag’ zullen deze, uitgevoerd door tientallen koren en muzikanten, de revue passeren. Je hoort van elke psalm een oorspronkelijke berijming óf een andere psalmuitvoering. Zo is er ruimte voor instrumentale stukken en nieuwe psalmvertalingen van (bijvoorbeeld) Johan Bedewout, Henk van Maten en Huub Oosterhuis. Een bijzondere manier om je opnieuw te laten raken door alle prachtige Psalmen!

Hans van Vuuren en Tim Hendriks presenteren de ‘Blijde Klanken Psalmendag’. De uitzending is op 18 mei 2023 (Hemelvaartsdag) tussen 08.00 en 20.00 uur online te beluisteren op het themakanaal Groot Nieuws Radio Blijde Klanken.

Welke Psalm raakt jou?

Wij horen heel graag welke psalm jou in het bijzonder aanspreekt. Is er een psalm die een bijzondere plek heeft in je leven? Misschien werd de psalm gelezen of gezongen tijdens een mooi, feestelijk of juist een verdrietig moment. Wij horen graag jouw verhaal!