Henk Stoorvogel stopt als pastor van de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ). Het was een lastige beslissing om te nemen. “Het is heel comfortabel om te blijven, maar van binnen voelde ik dat het tijd is om wel te gaan bewegen”, vertelt Henk Stoorvogel maandagochtend bij Groot Nieuws Radio.

In totaal werkte Henk Stoorvogel 15 jaar bij de VEZ, een kerk die enorm groeide in die jaren. Van 1 dienst naar 3 diensten per zondag (voor de coronacrisis) en van 30 naar 220 kringen. “In die jaren heb ik zoveel ontwikkelingen in de gemeente gemaakt, zoveel mensen leren kennen en God zoveel mooie dingen zien doen. Ik heb superveel redenen om te blijven, maar van binnen voelde ik dat het goed is om een nieuw hoofdstuk te openen en verder te gaan.”

Een andere reden om te vertrekken is de visie op de ontwikkeling van de gemeente. “Afgelopen jaren merkte ik dat ik mijn stukje daar minder makkelijk in kwijt kon”, vertelt Henk Stoorvogel daarover. “Het is goed dat ik een andere koers ga varen en dat de VEZ doorgaat op haar eigen koers.”

Henk Stoorvogel wil de komende maanden de tijd nemen om te zoeken naar de stem van God en te zien wat voor nieuws er op zijn pad komt. Daarnaast is hij voor verschillende kerken gevraagd om te helpen, naar aanleiding van zijn preek over ‘Heb lef’ tijdens de Digitale Pinksterconferentie.

Het hele gesprek met Henk Stoorvogel in De Nieuwe Morgen kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Henk Stoorvogel