In de nieuwe rubriek ‘Kerkshoppen’ in Laurens’ Lunchroom neemt Laurens elke week een kijkje in een andere kerk. Van PKN tot migrantenkerk, van evangelisch tot hervormd: hoe geven andere gelovigen het kerkzijn vorm? In deze eerste aflevering sprak Laurens met voorganger Hedwig Komproe van New Song Amsterdam, een kleine pinkstergemeente waar Antilliaanse, Surinaamse en Nederlandse bezoekers kerken.

In ‘Kerkshoppen’ maak je als luisteraar kennis met een gemeente en mag de voorganger een lans breken voor een onderwerp dat hem of haar aan ‘t hart gaat. Voorganger Komproe zou graag zien dat sommige gelovigen iets minder van hun eigen denominatie als de enige ware kerk overtuigd zijn. “Het benaderen van anderen, ongelovigen incluis, met meer liefde en begrip, en door oprecht andere inzichten te respecteren en juist te letten op overeenkomsten zal ten positieve bijdragen aan een harmonieuzer christelijke gemeenschap.”

‘Kerkshoppen’ hoor je elke donderdag rond de klok van 12.15 in Laurens’ Lunchroom. De eerste aflevering met Hedwig Komproe van New Song Amsterdam luister je hieronder terug. 

Bij welke kerk wil jij graag kerkshoppen? Mail je suggestie naar laurens@grootnieuwsradio.nl