Groot Nieuws Radio zendt op zondagochtend 20 december om 10:00 uur een speciale kerstviering van Tot Heil des Volks (THDV) uit vanuit de Noorderkerk in Amsterdam. Samuel Lee, voorganger en voormalig Theoloog des Vaderlands, spreekt in de dienst over het thema ‘Leef dichtbij’. Traditionele én nieuwe kerstliederen zullen gezongen worden door zangeres Elise Mannah, de band Trinity en daklozenkoor De Straatklinkers. De dienst is te volgen via Groot Nieuws Radio en via het YouTube-kanaal van Groot Nieuws Radio.

“In de viering willen we christenen oproepen om de ogen te openen voor problemen in hun eigen buurt. Hele groepen mensen uit de horeca- en evenementensector hebben het op dit moment heel zwaar. Leef dichtbij mensen die het moeilijk hebben”, vertelt Simone Schoemaker, woordvoerder van Tot Heil des Volks. “Vaak hebben we een stereotype beeld van daklozen. Door de coronacrisis kan dakloosheid veel meer mensen overkomen, ook als je een goede opleiding hebt gehad.”

Tot Heil des Volks biedt in Amsterdam hulp aan kwetsbare en dakloze mensen. Daarnaast wordt er jaarlijks een kerstviering gehouden, dit jaar voor de 165e keer. Vanwege de coronamaatregelen kon de dienst niet in reguliere vorm doorgaan. “Het zou enorm tragisch zijn als vanwege een virus deze traditie niet voortgezet kan worden”, vertelt Maurits Reijnoudt, eindredacteur bij Groot Nieuws Radio. “We werken daarom graag mee aan deze dienst.”

“Kerst is een tijd waarin we graag allemaal bij elkaar willen zijn. Maar dit jaar zullen meer mensen dan ooit alleen zijn, onder wie ook veel kwetsbare mensen”, vervolgt Maurits Reijnoudt. “Het is goed om daar stil bij te staan, maar ook door het kerstfeest samen mét hen te vieren via de radio.”

De kerkdienst is op zondag 20 december tussen 10:00 en 11:00 uur te horen bij Groot Nieuws Radio, te ontvangen via DAB+, grootnieuwsradio.nl en de gratis app van Groot Nieuws Radio. De viering wordt ook gestreamd via het YouTube-kanaal van Groot Nieuws Radio.

Beeld: Groot Nieuws Radio