Wereldwijd doen kerken aanstaande zondag mee aan de Micha Zondag, een dag waarop de aandacht gevestigd wordt op gerechtigheid. Dit jaar staan dieren centraal. Wat is de betekenis van dieren in het licht van de Bijbel en de actualiteit? “We willen graag mensen uitdagen om na te denken over hoe ze dieren zien en of ze dieren op waarde schatten”, vertelt Annemarthe Westerbeek van Micha Nederland vrijdag bij Groot Nieuws Radio.

Noach

“Door met dit thema bezig te zijn, heb ik al geleerd om een dier als een waardevol dier te zien en niet alleen iets dat we gebruiken voor onze consumptie”, vertelt Annemarthe Westerbeek. De Bijbeltekst die op Micha Zondag centraal staat komt uit Genesis 9:9-10. “Noach komt weer uit de ark samen met alle levende wezens die met hem mee waren op de ark. Daar doet God een belofte, ook voor dieren.”

Preekschets

Elke kerk of gemeente kan meedoen met Micha Zondag. Er zijn verschillende materialen beschikbaar: preekschetsen, liedsuggesties, gebedspunten en kringmateriaal. De materialen zijn te downloaden op de website van Micha Nederland.

Het gesprek met Annemarthe Westerbeek van Micha Nederland kun je hier terugluisteren.

Beeld: Unsplash