Vandaag in Kerkshoppen: Bethesda Ministries in Zwolle. Een multiculturele gemeente van zo’n 60 mensen die voor een groot deel uit het Caribisch gebied komen. Raoul en Darlise Salas zijn al 11 jaar pastors van de gemeente. Raoul vertelt in Laurens’ Lunchroom hoe de Geest de ruimte krijgt in zijn gemeente: “Soms kom ik er niet aan toe om te preken, omdat Gods Geest het tijdens de zangdienst heeft overgenomen.”

Lofprijs en aanbidding is belangrijk bij Bethesda Ministries. Raoul: “Mijn vrouw en ik houden van aanbidding, om in Gods tegenwoordigheid te komen. Natuurlijk hebben we een planning, maar we geven de Geest ook de ruimte. Dan moet de zangdienst langer zodat er voor iemand gebeden kan worden.  Sommigen worden genezen, anderen worden toegerust, mensen worden bevrijdt. Er gebeurt van alles. Het is complete overgave aan God.”

Wekelijks mag een voorganger ook een lans breken voor een thema dat hij of zij belangrijk vindt. Voor Raoul is dat eenheid tussen de kerken. “Als wij focussen op Jezus, hoeven we niet bang te zijn dat als we een gezamenlijke evenement doen er mensen overstappen naar de andere kerk. Onze focus moet zijn om de verlorenen toe te rusten en thuis te brengen.”