Het is augustus, de maand waarin veel mensen vakantie vieren. Lukas spreekt daarom in De Nieuwe Morgen elke dag een nieuwe ‘vakantieverslaggever’. Deze luisteraar geeft een kijkje in zijn of haar vakantie. Een van die verslaggevers is Corien. Ze neemt ons mee naar het VakantieBijbelFeest dat deze week plaatsvindt in Oudewater.

Veel kerken organiseren in de zomervakantie een feest voor kinderen. De ingrediënten van zo’n feest zijn samen zingen, bidden, knutselen en luisteren naar een verhaal uit de Bijbel. In Oudewater vieren ze dit jaar het 40e VakantieBijbelFeest. Extra veel plezier voor de kids dus! De plaatselijke kerken werken met elkaar samen om de kinderen een leuke week te bezorgen.

Bidden en bouwen

In Oudewater begint de dag met (heel hard) samen zingen. Daarna gaan de kinderen in verschillende leeftijdsgroepen uit elkaar voor het Bijbelverhaal. Vervolgens steken ze de handen uit de mouwen! De jonge kinderen maken een knutselwerkje en de kids van groep 7 en 8 gaan zelfs hutten bouwen. Voor veel kinderen is het hoogtepunt een sketch over het thema van de week.

Op de eerste dag waren er al 120 kinderen op het feest in Oudewater. Ook Oekraïense kinderen zijn er deze week bij, vertelt Corien: “Er is een moeder uit Oekraïne die goed Engels spreekt. Zij vertelt de Bijbelverhalen in het Oekraïens.”

Hard zingen en aandachtig luisteren

Corien investeert haar vrije vakantieweken graag in dit project. Het is voor haar altijd een belangrijke week om vrij te houden in de zomeragenda: “Het is zo mooi om de kinderen over Jezus te vertellen. Om daar een steentje aan bij te dragen is een feestje apart. Het heet misschien wel ‘werken’, maar het is ook een stuk ontspanning. Als je al die blije bekjes ziet, dan is dat gewoon heel mooi.”

Er gebeurt veel bij de kinderen tijdens het VakantieBijbelFeest. Corien ziet het elk jaar weer gebeuren: “Ik zie in ieder geval kinderen die aandacht luisteren en hard zingen. En als ze met elkaar gaan bidden, is de zaal opeens bijna helemaal stil.”

Eén moment van een aantal jaar geleden sprong er voor Corien uit: “Een meisje uit een gezin met nogal wat problemen was heel verdrietig. Iemand vroeg of ik even met haar wilde praten. Opeens zei dat meisje uit zichzelf: ‘Ik weet nu ook dat Jezus altijd bij me is’. Dan is het maar één kind van de honderdtwintig, maar dat was zo prachtig.”

Luister hier het hele gesprek terug: