Spreker en schrijver Wilkin van de Kamp is op dit moment in India om twee conferenties te leiden rondom ‘Het Wonder van het Kruis’.  De filmserie werd bekroond met drie internationale prijzen en sindsdien zijn er voor Wilkin en zijn team deuren geopend om ook in het buitenland conferenties te organiseren en boeken uit te geven. “Het is nodig dat we vertellen over de laatste 18 uur van Jezus”, vertelt hij vrijdag bij Groot Nieuws Radio.

Liefde en kracht

“Het is niet het verhaal van een arme Jezus, maar een verhaal waar je nog nooit zoveel moed, liefde en kracht hebt gezien als in de laatste 18 uur van Jezus. Als we dat gaan begrijpen, dan krijgen we ook een krachtige kerk. We zijn hier in India om de kerk te bemoedigen”, aldus Wilkin van de Kamp. De serie ‘De zeven wonderen in Jeruzalem’ is ook te zien op het YouTube-kanaal van Vrij Zijn TV.

Vervolging

“De christelijke kerk is een minderheid in India. Het land staat op nummer 10 van vervolgde kerken wereldwijd. Je kan hier niet openlijk een conferentie houden, je kan er geen reclame voor maken”, vertelt Wilkin van de Kamp vrijdag bij Groot Nieuws Radio. “Vooral in het noorden van het land vindt vervolging plaats. Christenen hebben het niet makkelijk hier. Je zou denken dat vijandschap hier de kerken dichter bij elkaar brengt, maar ik heb begrepen dat het niet zo is. We komen hier dus nog wel een keer terug.”

Een christelijke televisiezender is wel toegestaan in India. “Die hebben The Seven Wonders eerst in het Engels uitgezonden en daarna hebben ze het ook ondertiteld in de lokale taal hier.” De bijeenkomsten van de conferentie wordt ook door diezelfde zender uitgezonden.

Het hele gesprek met Wilkin van de Kamp kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Wilkin van de Kamp