Op de voorkant van dit album staat kortweg ‘Young Ladies Choir Hadassah’, maar bij het koor noemen ze dit schijfje uit 2014 bij voorkeur ‘Deel 3’. In 2009 en 2010 waren bij Interclassic Music namelijk al ‘Hadassah Deel 1’ en ‘Hadassah Deel 2’ verschenen. Toen werd er nog wel over een ‘Christelijk Meisjeskoor’ gesproken, maar op een gegeven moment dekte ‘Young Ladies’ de lading toch beter.

Het album werd opgenomen in de Breepleinkerk van Rotterdam en bevat 18 tracks, waarvan er twee instrumentaal zijn. Het koor gebruikt zowel de Engelse als de Nederlandse taal. Zo horen we in het Engels liederen als ‘Everlasting God’, ‘Fairest Lord Jesus’ en ‘Keep You Lambs Trimmed And Burning’. In het Nederlands zijn daar ‘Naastenliefde’, ‘Psalm 25 en ‘Rots Der Eeuwen’, alsook een tweetal gedeeltes uit het oratorium ‘Nieuw Jeruzalem’ van Johan Bredewout en Hans de Ruiter. Bijzonder is ook het lied ‘Wash Me Through And Through’ op de melodie van Johann Sebastian Bachs ‘Air’.

Young Ladies Choir Hadassah staat onder leiding van dirigent Ria van den Noort. Muzikanten op de CD zijn Martin Mans (orgel), Mark Brandwijk (piano) en Jantine Kalkman (trompet). Ook speelt de Christelijke Brassband De Nije Bazún Britsum op diverse nummers mee. De solo’s zijn voor rekening van Arne van Ommen (tenor) en Janine Wilbrink (sopraan).

Van het lied Naastenliefde dat op het album staat is ook opname beschikbaar via Nederland Zingt, deze is hieronder te beluisteren als voorproefje op de uitzendingen. Tijdens Wens en t Heerlijk Loflied hoor je deze week nog meer nummers van deze Wens CD van de Week.