Welke dromen en verlangens leven er bij jou? In Brandstof ging het maandag over de vraag hoe je jouw droom kunt ontdekken en hoe je die waar kan maken, samen met God. Maurice de Korne wil met zijn nieuwe organisatie Jozua en Kaleb mensen daar bij helpen. Hij ontwikkelde een coachingsprogramma gebaseerd op de ontdekkingstocht van Jozua en Kaleb en de tien andere verspieders.

“Sommige mensen lopen 10 jaar rond met een droom zonder dat iemand er iets van weet”, vertelt Maurice de Korne maandag bij Groot Nieuws Radio. “Ik moedig je aan om je dromen te gaan delen. Als andere mensen het gaan horen, dan gaan ze feedback geven en gaan ze je bemoedigen. En dat heb je echt nodig om je droom waar te maken.”

Waarom zou je er werk van maken? “Omdat ik geloof dat als je je droom waar gaat maken – samen met God – dan ben je sowieso tot zegen voor de mensen om je heen”, vertelt Maurice. “God kan zeker dromen op jouw pad plaatsen om die te gaan ontwikkelen. Dat gold ook voor Jozua en Kaleb. De droom van God voor hen was dat ze een land zouden krijgen dat overvloeit van melk en honing, zoals het in de Bijbel staat.”

Maurice de Korne ontdekt in het verhaal van Jozua en Kaleb 7 wijsheden die je kunnen helpen om te ontdekken of een droom van God komt of niet. Het hele gesprek met Maurice de Korne kun je hier terugluisteren.

Beeld: Unsplash