Wat is het heerlijk om aan het begin van dit nieuwe jaar opgeruimd te beginnen! Maar niet iedereen is van nature goed in opruimen en organiseren. In Bij Jorieke waren David en Carianne Ros te gast. Zij vertellen over de methode die David heeft ontwikkeld om je huis opgeruimd en georganiseerd te maken: Cocos your home. Carianne vult aan hoe dat bijdraagt aan onze geestelijke ruimte en vrijheid om te groeien en bloeien!

David vertelt: “De slogan bij deze methode is ‘for a fruitful living’. Het is mijn drijfveer om mensen te helpen een vruchtbaar leven te hebben en in je leven met die dingen bezig te zijn die echt de moeite waard zijn. Het gaat er natuurlijk niet om dat je huis altijd netjes is. Dat is geen doel op zich en is ook zeker niet altijd het geval, ook bij ons niet. Maar een opgeruimd en sfeervol huis geeft je energie en zin om ook op ander vlakken van je leven dingen te verbeteren.”

Vruchtbaar leven door een opgeruimd thuis

Met de ruimte die door een sfeervol, opgeruimd huis ontstaat kun je vruchtbaar gaan leven, vult Carianne aan. “Als je rentmeester wilt zijn van wat je van God gekregen hebt, besef je dan dat God geen God van chaos is. Heel veel mensen falen in het creëren van hun levensbestemming die God voor hen voor ogen heeft. Ze blijven verzanden in de troep en chaos in hun leven die ze maar niet op orde krijgen. Dan ben je zoveel tijd en energie kwijt in het verplaatsen van de troep in je leven, dat je niet aan het plan van levensbestemming kunt beginnen. Zo kan je uitkomen bij de diepere laag dat je voor meer gemaakt bent dan waar je nu zit in je leven.”

Hoe de methode in elkaar zit vertellen David en Carianne in het gesprek met Jorieke dat je hieronder terugluistert. Bestel het boek Cocos your Home van David en Carianne Ros via Kameel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio.