Johan en Janneke Jelies verruilen het kleine dorpje Tollebeek voor de Spaanse stad Alicante. Dat doen ze niet alleen, maar samen met hun negen kinderen. Het gezin, bekend van het tv-programma ‘Een Huis Vol’, jaagt daarmee een jarenlange droom na. Vader Johan schuift aan in De Lunchroom om alles over de plannen te vertellen aan Daan.

Deze zomer is het al zover. Dan hoopt het gezin voorgoed te vertrekken naar de Spaanse zon! De emigratieplannen die het gezin vorige week op Instagram deelden, kwamen voor veel mensen uit de lucht vallen. Maar voor het gezin zelf is dat wel anders: “We hebben altijd al die verlangens gehad om in Spanje te gaan wonen. Het blijft maar borrelen.”

Wat vinden de kinderen er eigenlijk van?

Op een gegeven moment besloten de Jelies om hun droom te verwerkelijken. Eerst legden ze het idee aan de kinderen voor: “We vroegen wat zij ervan vonden om voor altijd naar Spanje te verhuizen. Ze waren direct enthousiast!”

Vooral oudste dochter Jennie is heel optimistisch; het liefst gaat ze morgen al. Voor de tweede dochter is het iets lastiger, omdat ze verkering geeft. Maar ook zij is overstag, vertelt Johan: “Ik zei tegen haar: ‘Moeten we dan om die verkering met z’n allen thuisblijven?’ Maar dat was dan ook niet nodig!”

Nieuw tv-programma

Voorheen was het gezin natuurlijk te zien in het programma ‘Een huis vol’. Daan is benieuwd of er nu een nieuw programma komt over de verhuizing naar Spanje: “We zijn zeker benaderd, dat kan ik wel zeggen. Maar of er een programma aankomt? Dan geef ik gewoon een hele dikke knipoog!”

Wil je het hele gesprek terugluisteren? Dat kan hieronder!

Beeld: Facebook Familie Jelies