Een kerk en verschillende cafés in Nijmegen zijn een bijzonder project gestart: de Kletskop. Op drie plekken kun je met een speciale beker aangeven dat je open staat voor een praatje. Het initiatief gaat van start in de Week tegen Eenzaamheid, maar de kletskop is niet alleen voor mensen die eenzaam zijn. “Het is voor iedereen die het leuk vindt om contacten aan te gaan”, vertelt initiatiefnemer en dominee Wilma Hartogsveld bij Groot Nieuws Radio.

Hippe tenten

Met een kloppend hart ging ze langs bij cafés met de vraag of ze mee willen doen. “Vanaf het eerste moment zijn de reacties heel positief”, vertelt Wilma Hartogsveld, voorganger bij pioniersgemeente De Vierplek. “Het zijn jonge, net beginnende eigenaars van best wel hippe tenten. Het eerste wat gezegd werd: wat een leuk idee, laten we het er over hebben!”

Cappuccino

“Het project speelt zich af in Nijmegen-Noord, daar horen ook de dorpjes Lent, Oosterhout en Ressen bij. Daar is veel nieuwbouw op dit moment. Wat we horen is dat mensen het lastig vinden om een nieuw netwerk op te bouwen en contacten op te doen. Vandaar dit initiatief”, vertelt Wilma. In eerste instantie kun je alleen op een aantal ochtenden je cappuccino of latte in de speciale Kletskop bestellen. Vrijwilligers uit de kerk schuiven aan in de cafés.

Het hele gesprek met Wilma Hartogsveld kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels