Op 4 oktober was het De Dag Van De Oudere. Voor presentator Marien Korterink een mooie gelegenheid om een oudere in het zonnetje te zetten. Net als vorig jaar ging hij dit jaar opnieuw op pad om de wens van een oudere in te vullen. Dit jaar in de hoofdrol: de 83-jarige Anton Patty uit Ede: hij wil graag nog eens naar Scheveningen. 

De goedlachse Anton Patty kwam op zijn 29e vanuit Indonesië naar Nederland. Sinds drie jaar mag hij geen auto meer rijden, waardoor hij veel aan huis gebonden is. Vroeger reed hij regelmatig nog eens naar Scheveningen om uit te waaien en zijn zorgen te vergeten. Hele weekenden was hij daar te vinden. “Ik wil daar graag nog eens naar toe.”

Aan de koffietafel komen er nog verhalen en foto’s van vroeger tevoorschijn. Maar het mooist vindt hij het om weer aan zee te zijn. “En ‘s avonds is het ook zo mooi als de zon ondergaat. Prachtig. Ik ben weleens in Vlissingen geweest, maar daar was het niet zo mooi als hier. Ik ben zo blij, eerlijk waar.”

De dag wordt afgesloten met een lekkerbek. De lekkerste die hij ooit heeft gegeten? Hij lacht: “Voor Scheveningen wel.”

In de auto op weg naar huis leest hij een gedicht voor over zijn gevoelens, speciaal geschreven voor Groot Nieuws Radio. Hij gelooft in God, maar doet dat op zijn eigen manier. Hij benadrukt: “Ik ben geen preker hoor.”

Deze reportage is gemaakt in samenwerking met verzorgingshuis Bethanië Ede.

Beeld: Groot Nieuws Radio