Koning Willem-Alexander viert maandag 27 april zijn 53e verjaardag. Dit jaar niet met een bezoek aan een stad, maar thuis vanwege de coronamaatregelen. Ook alle andere festiviteiten zijn op Koningsdag afgelast. Bij Groot Nieuws Radio vieren we de verjaardag van de koning met veel muziek van Nederlandse bodem én veel gezelligheid tussen 09:00 en 20:00 uur.

Met Muziek van Oranje steken we ook alle Nederlandse muzikanten, aanbiddingsleiders en bands een hart onder de riem in deze moeilijke tijd. De christelijke muziekwereld ligt voor een groot deel stil, omdat concerten niet door konden gaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. Groot Nieuws Radio sluit zich aan bij andere landelijke radiostations die ook het Nederlandse product centraal stellen op Koningsdag.

Hans van Vuuren, Nando Kok, Maurits Reijnoudt en Eunice Nahuis houden je op deze Woningsdag – zoals Koningsdag in crisistijd ook wel genoemd wordt – gezelschap. Tussen 19:00 en 20:00 uur is er een speciale uitzending van Wens waarin een bijzondere uitvoering van het Wilhelmus te horen is.

Jouw mooiste herinnering

We zijn benieuwd naar jouw mooiste herinnering aan de Koningsdagen én Koninginnedagen uit het verleden. Misschien heb je de hand van de koning of koningin geschud, een praatje met ze gemaakt? Of heb je vorig jaar een uniek item op de vrijmarkt gescoord? Of heb je het talent om jaarlijks de heerlijkste oranjetompoezen te serveren?

Laat het ons weten! Deel jouw koningsdagherinnering via het formulier hieronder én maak kans op een mooi cadeau!

Je kan niet meer insturen.

Beeld: RVD / Martijn Beekman