Zo af en toe zoeken Jorieke en Thijs iemand op die ze kennen van vroeger en die lange tijd uit beeld is geraakt. Dit keer is dat de verteller Engel uit de serie de Rooie draad ook bekend van Benjamin Ben, Bill Engel. Ze keken terug op die mooie series, hoorden Bills eigen verhaal en er zijn ook mooie plannen voor nieuwe producties.

“Benjamin Ben was programma voor kleine kinderen waarin we een Bijbelse boodschap door wilden geven. Marja vertelde Bijbelverhalen aan pop Benjamin Ben met opvallende rode haren. Ik was Bill, beetje de gekke Bill met een hoge hoed. Het kwam heel mooi bij elkaar.”

“De succesfactor is dat het klikte tussen ons; het was klein zo met z’n drieën. Er zat ook goede humor in. Het gebeurt soms dat je zo’n klik hebt tussen mensen. Daarom kwam het op gang en werd het steeds beter. Na jaar of vier waren we door die energie heen. Het was ook hard werken, en werd tijd om het af te ronden.”

“We merkten bij de kijkonderzoeken dat de Bijbelverhalen minder bekeken werden, dat werd met tekeningen gedaan maar daar haakten kinderen toch wel snel af. Daar is eigenlijk De Rooie Draad uit voort gekomen.”

Luister hier het gesprek met Bill Angel terug: