De Amerikaanse band Selah gaat het in Nederland populaire lied ‘Jezus, Overwinnaar’ van Mozaiek Worship uitbrengen in het Engels. Dat maakte Todd Smith, een van de oprichters van Selah, bekend in Backstage. Het nummer ‘Jesus, Victorious’ op wordt 4 maart gereleased door de band.

Selah viert dit jaar hun 25e verjaardag en bracht al vele liederen uit. Momenteel is de band bezig met serie internationale worshipcovers, met onder andere muziek uit Brazilië en India. Daar wordt nu dus ook een van oorsprong Nederlands lied aan toegevoegd, vertelde Todd begin februari in Backstage. “‘Jezus, Overwinnaar’ is een ontzettend krachtig lied.  Toen we de vertaling kregen voelde Amy echt verbinding met het lied. Vanwege het werk van haar echtgenoot is Amy naar Texas verhuisd vanuit California, waar ze haar hele leven doorbracht en ook al haar familie woont. Tijdens concerten heeft ze wel eens iets gedeeld over dat ze het soms best eenzaam vond in Texas. Toen we het lied ‘Jesus, Victorious’ gingen oefenen en op concerten zingen, deed het haar echt herinneren aan dat Jezus Overwinnaar is, en ook haar ziet in deze tijd.”

Luister ‘Jesus Victorious’ van Selah

Zingen met passie

Aanleiding voor de internationale worshipcovers was een gesprek met de baas van hun platenlabel legt Todd uit. “Hij komt in veel verschillende kerken. Het was hem opgevallen dat in andere landen ook liederen worden gezongen van bijvoorbeeld Hillsong en Chris Tomlin. Maar de eigen liederen zingt men uit volle borst, en met een andere passie dan de vertalingen.” Het raakte Todd. “Ik ben opgegroeid in Congo en heb een hart voor wereldmuziek. Er zijn zoveel fantastische liederen van over de hele wereld. Die willen we graag in het Engels vertalen en zo delen met de rest van de wereld.”

In het gesprek met Hans vertelde Todd ook dat hij opgroeide in Congo en dit van grote invloed is op de muziek die hij maakt. Luister het hele gesprek hieronder.