Hymnes en hiphop lijken mijlenver uit elkaar te liggen. Het tegendeel wordt nu bewezen door Damascus. Samen met Lars Gerfen, Joke Buis en Rokus Maasland (The Bowery) hebben ze de hymne ‘Voor nu genoeg’ uitgebracht.

Eline Edens, zangeres bij Damascus, vertelt maandagmiddag in Backstage over het nummer. “Dit nummer is een soort hoop. Zeker in deze coronatijd waarin veel dingen onzeker lijken, is dit nummer een bemoediging. Het lag eigenlijk al een jaar op de plank. Ik denk dat het de bedoeling was dat het nu pas uitkwam, want het is heel mooi toepasbaar.”

Luister hier het lied ‘Voor nu genoeg’. De tekst gaat onder de video verder.

“Juist bij een hymne is het gaaf om het samen te zingen. Niet alleen met Joke, Lars en Rokus, maar we hebben ook een koor bij elkaar gebracht, omdat we dachten: het voegt zoveel meer toe als er meerdere vocals op staan.”

Nieuwe EP

Na de zomer brengt Damascus een EP uit waar de hymne ‘Voor nu genoeg’ ook op komt te staan. “De EP wordt diverse en anders dan je van ons zal verwachten. Het is heel uiteenlopend: worship, hiphop, pop. Alles komt bij elkaar”, vertelt Eline bij Groot Nieuws Radio.

Het hele gesprek met Eline Edens van Damascus kun je hier terugluisteren.